Foto: facebook.com/bezvests.lv/
Saulkrastos pazudušo trīsgadīgo Rūdolfu atrada Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīra vadīta meklēšanas grupa, kurā bijušas arī divas civilpersonas. Tieši viens no šiem diviem brīvprātīgajiem meklētājiem bijis tas, kurš pamanījis puisēnu.

Sākotnēji Valsts policija (VP) un NBS ziņoja, ka atradējs bijis kāds no karavīriem, savukārt organizācija "Bezvēsts.lv" un citi meklēšanas operācijas dalībnieki precizē – šis gods pienākas Saulkrastu iedzīvotājam Igoram Prišepovam. Tiesa gan, iesaistītie dienesti uzsver, ka visi meklēšanā iesaistītie ieguldīja savu artavu.

NBS skaidro, ka puisēna pēdu nospiedumus uzgāja Zemessardzes 19. nodrošinājuma bataljona zemessargs Armands Lūsis kopā ar biedriem un ieteica pārmeklēt konkrēto apvidu.

Meklētāju ķēdē starp cilvēkiem bijis aptuveni divu metru attālums un zēnu teju vienlaicīgi ieraudzījuši vairāki grupā esošie cilvēki, un jau pēc īsa brīža ap zēnu pulcējās visa meklēšanas darbu grupa, tviterī ziņo NBS.

Kā vēsta "Bezvēsts.lv", 42 gadus vecais uzņēmējs piektdienas rītā devies palīgā meklēt pazudušo puisīti, nomainot sievu un meitu, kas to bija darījušas no ceturtdienas pulksten 22 vakarā līdz pat pulksten 8 rītā.

Igors kopā ar brīvprātīgo Māri pievienojies karavīru un zemessargu grupai, kas veidoja cilvēku ķēdi, lai pārmeklētu mežu. Pēc četru stundu ilgušiem meklējumiem, pulksten 12.04, viņš garā zālē pamanījis Rūdolfu. "Viņš neraudāja, rokas viņam bija siltas… Mēs baidījāmies viņu nobiedēt, un es viņu nodevu karavīriem, jo viņi amatpersonas, bet es – vienkāršs cilvēks," stāstījis Igors.

Brīvprātīgais meklētājs nepretendē uz varoņa lauriem, tādēļ viņa nopelns lielajā burzmā un steigā nogādāt bērnu pie vecākiem un mediķiem palicis daudzu nepamanīts.

Kā ziņots, puisēnu atrada NBS Sauszemes spēku kājnieku brigādes karavīra seržanta Edgara Stumbra vadītā meklēšanas grupa. Meklēšanas ķēdē bija 68 Apmācību rotas karavīri,12 karavīri no 2. kājnieku bataljona un divas civilpersonas, informēja NBS.

Zēns ceturtdienas vakarā pazuda no mājas Saulkrastu dārzkopības kooperatīvā "VEF-Biķernieki". Meklēšanā iesaistījās simtiem brīvprātīgo, karavīru un operatīvo dienestu. Piektdienas pusdienlaikā trīsgadīgais Rūdolfs tika atrasts pusotra kilometra attālumā no pazušanas vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!