Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien lēma mazāk aizsargātajām sabiedrības grupām jau no šī gada novembra par 10 eiro palielināt atbalstu elektrības rēķinu segšanai.

Patlaban aizsargātā lietotāja sistēma paredz, ka daudzbērnu ģimenēm tiek piemērots atbalsts 10 eiro mēnesī, bet personām ar pirmās grupas invaliditāti, ģimenēm, kuru aprūpē ir bērns invalīds vecumā līdz 18 gadiem vai trūcīgām un maznodrošinātām personām tiek piemērots atbalsts pieci eiro mēnesī.

Tomēr, lai kompensētu straujo elektroenerģijas cenu kāpumu visām aizsargātā lietotāja grupām, atbalsts tiks palielināts par 10 eiro, tādējādi daudzbērnu ģimenei atbalsts sasniegs 20 eiro mēnesī, bet pārējām minētajām grupām – 15 eiro mēnesī.

Atbalsts tiks sniegts no šā gada 1. novembra līdz 2022. gada beigām.

Pēc Ekonomikas ministrijas aplēsēm, atbalsts attieksies uz 150 000 mājsaimniecībām un atbalsta palielinājumam no budžeta līdzekļiem tiks novirzīti 17,5 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets iepriekš atbalstīja Labklājības ministrijas (LM) izstrādātos grozījumus Infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, paredzot no šā gada novembra līdz nākamā gada martam izmaksāt 20 eiro pabalstu ik mēnesī senioriem, kas ir pilnībā vakcinēti pret Covid-19 un tiem, kuri veselības dēļ nevar veikt vakcināciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!