Foto: Shutterstock

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi sestdien snieguši palīdzību kādam gadu vecam zēnam Vidzemē, kurš guvis galvas traumu, spēlējoties netālu no šūpolēm un saņemot sitienu pa galvu ar tām, pastāstīja NMPD pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Savukārt Vidzemē kādam 11 gadus vecam zēnam, kurš palīdzējis mājas darbos, virsū uzkritusi skārda loksne. Zēns ar rokas traumu nogādāts slimnīcā.

Turpretim kāds 19 gadus vecs vīrietis Vidzemē guvis rokas traumu, mēģinot pievienot traktora piekabi. Arī šis vīrietis nogādāts slimnīcā.

NMPD mediķi sestdien steigušies palīdzēt vairākiem vīriešiem, kuri bija guvuši dažāda smaguma traumas, krītot no augstuma, aģentūrai LETA pastāstīja NMPD pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Rīgā kāds 43 gadus vecs vīrietis, krītot no apmēram četrus metrus augsta jumta, guvis galvas un abu roku traumas. Savukārt Kurzemē kāds 53 gadus vecs vīrietis kritis no apmēram divus metrus augstas ābeles un guvis krūškurvja un mugurkaula traumas.

Turpretim diviem vīriešiem mediķu palīdzība bija nepieciešama pēc kritieniem no loga.

Kādam 23 gadus vecam vīrietim Rīgas reģionā mediķi palīdzēja pēc kritiena no trešā stāva loga. Kritiena rezultātā vīrietis guva krūškurvja un pleca traumas, kā arī pastāv aizdomas par mugurkaula skriemeļu un iekšējo orgānu bojājumiem.

Savukārt Kurzemē kāds vīrietis kritis no otrā stāva loga, kas atradies apmēram piecu metru augstumā. Vīrietis guvis krūškurvja un pleca traumas, kā arī pastāv aizdomas par mugurkaula skriemeļu bojājumu.

Visi cietušie nogādāti slimnīcā.

Skujiņa arī norādīja, ka vairākos gadījumos traumas saistītas ar alkohola lietošanu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD devies uz 1097 izsaukumiem, no kuriem 255 saistīti ar traumām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!