Sešu Latvijas medicīnas skolu direktori ir sašutuši par Latvijas valdības vēlmi šīs skolas no Labklājības ministrijas nodot Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā, informēja Liepājas medicīnas skolas direktore Gunvalda Pacunska.
Kā sacīja Pacunska, spriežot pēc informācijas presē, Izglītības un zinātnes ministrijai pašai ir daudz neatrisinātu problēmu, un medicīnas skolu pārņemšana tās pakļautībā var nopietni apdraudēt skolu tālāko attīstību.

"Mēs uzskatām, ka mūsu mācību iestādes ir vairākus soļus priekšā Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā esošajām arodvidusskolām," sacīja Pacunska. Viņa norādīja, ka medicīnas skolām ir vienota valsts kvalifikācija eksāmenu aspektā, ir izveidots māsu reģistrs jeb autorizācijas atzīmēšana, darbojas māsu pēcdiploma izglītības sistēma.

Direktorus uztrauc arī tas, ka neviens no valdības pārstāvjiem nav devis skaidru motivāciju un nevar izskaidrot, kāpēc medicīnas skolas būtu jāpārņem Izglītības un zinātnes ministrijai.

Latvijā ir saglabājušās sešas māsu skolas - Liepājas medicīnas skola, Daugavpils medicīnas skola, 1.medicīnas skola Rīgā, 2.medicīnas skola Jūrmalā, Sarkanā Krusta medicīnas skola un 5.medicīnas skola Rīgā. Nākamajā nedēļā Rīgā paredzēta šo skolu direktoru sanāksme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!