Braucot no vienas joslas puses uz otru, strauji mainot izvēlēto braukšanas ātrumu un atsitoties pret ceļa apmali, automašīna paspēja samulsināt citus satiksmes dalībniekus. Tā piesaistīja arī Rīgas pašvaldības policijas patruļas uzmanību, uz kuras jautājumiem pēcāk autovadītājs, sirmais kungs, nespēja atbildēt un pēkšņi saļima. Šo maija notikumu neprovocēja alkohols, tas bija gadījums, kad šofera veselības problēmas varēja radīt draudus uz ceļa. Lai iegūtu autovadītāja apliecību un piedalītos satiksmē, veselības pārbaudes ir atbildīgi jāveic. Latvijā medicīnisko izziņu var saņemt divos veidos – pie sava ģimenes ārsta vai stājoties medicīniskās komisijas priekšā. Pakalpojuma cena atšķiras.

Dažādās medicīnas iestādēs cenas atšķirība par autovadītāju medicīniskās komisijas iziešanu mērāma pat 22 eiro robežās, noskaidroja portāls "Delfi". Kādēļ tā notiek, cik bieži autovadītāji brauc bez medicīniskās izziņas un kāds ceļš jāiziet līdz tās iegūšanai, skaidroja portāls "Delfi".

Turklāt būtiski ņemt vērā, ka braukšana bez medicīniskās izziņas tiek pielīdzināta braukšanai bez vadītāja apliecības – spēkā stājas vadīšanas tiesību aizliegums līdz veselības pārbaudes ir veiktas, kā arī tiek piemērots 40 eiro naudas sods.

Lai gan, pētot pēdējo piecu gadu datus, novērojama pozitīva tendence – administratīvo pārkāpumu protokolu skaits par braukšanu bez medicīniskās izziņas sarūk, tas pērn sasniedza divarpus tūkstošus protokolu. Šī gada statistika nesolās būt krietni labāka, jo šogad jau sastādīti 1183 protokoli. Kopumā kopš 2015. gada līdz 30 jūnijam bijuši 14 623 protokoli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!