Foto: F64

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja ir saņēmusi divas vēstules no pašvaldības policijas, kurās lūgts turpmāk komitejā publiski neskatīt jautājumus par darbinieku prēmēšanu, jo pēdējā gadījumā mediji šo informāciju "interpretējuši prēmētajiem darbiniekiem nelabvēlīgā veidā".

Kā ziņots, 19.martā komiteja nolēma prēmēt četrus Rīgas Pašvaldības policijas darbiniekus par pašaizliedzīgu un profesionālu rīcību, pildot amata pienākumus. Divu policistu pašaizliedzīgā rīcība izpaudās kā atteikšanās no kukuļa.

Komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR) pauda neapmierinātību, ka policijas darbinieki, kas tika prēmēti par atzinīgu darba pienākumu pildīšanu, aizturot likumpārkāpējus un vienlaikus arī informējot vadību par kukuļa piedāvāšanu no šo personu puses, publiskajā telpā "padarīti par pēdējiem draņķiem", jo esot saņēmuši atzinību par atteikšanos no kukuļa, kas ir pašsaprotams policista darba pienākums.

Turlais tomēr uzsvēra, ka jautājumi par prēmēšanu komitejā tiks skatīti tāpat kā līdz šim, jo slepeni kādu prēmēt nebūtu īsti pareizi.

Komitejas deputāti piekrita un rosināja turpmāk padomāt par papildu pasākumiem, kā pateikties likumsargiem par teicamu pienākumu pildīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!