Foto: LETA
Mediju politikas izstrādes ekspertu darba grupu, kuru līdz aiziešanai mūžībā vadīja pētniece Inta Brikše, turpmāk vadīs Mārtiņš Kaprāns, informēja Kultūras ministrijā (KM).

Kaprāns ieguvis doktora grādu komunikācijas zinātnē 2012.gadā. Viņš strādājis gan kā žurnālists, gan pētnieks. 2011.gadā Kaprāns bijis kultūras ministres padomnieks sabiedrības integrācijas jautājumos, 2012.gadā - pasniedzējs Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes komunikācijas zinātnes maģistra studiju programmā.

No 2013.-2014.gadam Kaprāns bijis Tartu Universitātes Pārvaldības un politikas institūta pētnieks. Savukārt no 2013.gada viņš bijis pētnieks arī LU Filozofijas un socioloģijas institūtā. Kaprāns patlaban ir arī kultūras ministres Daces Melbārdes (VL-TB/LNNK) ārštata padomnieks.

Saskaņā ar grafiku darba grupa līdz janvāra beigām identificēs Latvijas mediju vides problēmas, kuras ir risināmas mediju politikā. Tālāk notiks darbs pie konkrētu politikas iniciatīvu formulēšanas un pamatnostādņu projekta izstrādes. Projektu kultūras ministrei paredzēts iesniegt jūnija beigās. Priekšlikumus darba grupa paredzējusi formulēt līdz 2015.gada martam.

Bija paredzēts, ka darba grupa apzinās problēmas Latvijas mediju vidē un izveidos priekšlikumus par 2015.gadā veicamajiem pasākumiem, bet līdz 2015.gada 1.aprīlim izstrādās mediju politikas pamatnostādņu projektu.

Darba grupā strādā KM Sabiedrības integrācijas departamenta Informatīvās vides integrācijas nodaļas vadītājs Andris Mellakauls, Tieslietu ministrijas Komunikācijas un tehniskā nodrošinājuma nodaļas vadītāja Laura Majevska, Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta vecākā eksperte Dace Kundrāte, Iekšlietu ministrijas Sabiedrisko attiecību un organizatoriskā darba nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Māris Zariņš, Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Aivis Freidenfelds, kā arī Ministru kabineta prese sekretāre Signe Znota-Znotiņa.

Darba grupā piedalās arī Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ainārs Dimants, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka, Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Belte, Latvijas Radio ģenerāldirektors Jānis Siksnis, Latvijas Žurnālistu asociācijas valdes locekle Sigita Kirilka, Latvijas Žurnālistu savienības valdes locekle Ksenija Zagorovska, Latvijas Preses izdevēju asociācijas valdes loceklis Aivars Rudzinskis, Rīgas Stradiņa Universitātes Komunikācijas studiju katedras vadītāja Anda Rožukalne, Vidzemes Augstskolas Komunikācijas un mediju studiju virziena direktore Agnese Karaseva, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas prezidente Signe Bāliņa un Latvijas Reklāmas asociācijas valdes priekšsēdētāja Baiba Liepiņa.

Kultūras ministre Melbārde iepriekš intervijā aģentūrai LETA pastāstīja, ka KM taktika ir vispirms izstrādāt politikas vadlīnijas un tad vēlreiz mēģināt izsludināt konkursu uz trim vietām Mediju politikas nodaļā. Kā norādīja ministre, uz konkursu netika saņemti pieteikumi, kurus eksperti un komisija atzītu par pietiekami labiem, lai būtu iespējams izveidot nodaļu. Tā kā nodaļas izveidei papildu finansējums KM netika piešķirts, šī nodaļa jāveido, resursus meklējot ministrijas iekšienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!