Foto: LETA

Mediju politikas pamatnostādnes valdības sēdē 8. novembrī tiks pieņemtas bez izmaiņām, reizē veicot precizējumu ar nelielu atsauci uz diskusiju par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) aktualizētajiem jautājumiem, šodien žurnālistiem pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjerministrs norādīja, ka attiecībā uz kādu izmaiņu veikšanu diskusija tāpat notiktu tad, kad tiktu skatīti attiecīgi likuma grozījumi.

Jau ziņots, ka ZZS vēlas precizēt Latvijas mediju politikas pamatnostādņu projektu, lai tajā būtu skaidrība gan par ieceri par sabiedrisko mediju iziešanu no reklāmas tirgus, gan par politiku attiecībā uz pašvaldībām piederošajiem izdevumiem.

Kā sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, pašlaik neesot iezīmējušies finansējuma avoti, ar ko kompensēt ieceri par reklāmas tirgus atstāšanu. Līdz ar to attiecīgie plāni no mediju pamatnostādnēm būtu vai nu jāizņem, vai atbilstoši jāprecizē.

Savukārt kultūras ministre ir paudusi, ka Latvijas mediju politikas pamatnostādņu saturs vai rīcības plāns mainīts netiks. Viņa norādīja, ka koalīcijas partneriem konceptuālu iebildumu par mediju politikas pamatnostādnēm nebija.

Pēc Melbārdes teiktā, diskusija ir tikai par dokumenta pielikumā iekļauto situācijas aprakstu, kurā lielo pilsētu pārstāvji līdzās citu institūciju viedokļu atspoguļojumam prasa atbilstoši iekļaut arī pašvaldību viedokli, kā arī norādīt uz to, ka pašreizējais mediju regulējums nenovelk skaidru robežu starp komercreklāmu un informāciju par pašvaldību iestāžu, tostarp pašvaldību kapitālsabiedrību, pasākumiem. Vienlaikus ministre pavēstīja, ka darbs pie jautājuma turpināsies Saeimas Pašvaldību komisijā, kur tiek skatīti priekšlikumi grozījumiem Pašvaldību likumā.

Latvijas mediju politikas pamatnostādņu 2016.–2020. gadam un to īstenošanas plāna projektus valdības sēdē izskatīs otrdien, 8.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!