Foto: LETA
Svinot Lieldienas, mediķi aicina uzmanīt šūpoties kāros bērnus, kā arī sargāties no ērcēm, portālu "Delfi" informēja ārstniecības iestādēs.

Latvijas Infektoloģijas centra dati liecina, ka pagājušā gada Lieldienās 24 cilvēkiem tika noņemtas piesūkušās ērces, bet 2010.gadā – noņemtas 40 cilvēkiem piesūkušās ērces. Šogad pirmā ērce tika noņemta 23.martā, atgādina mediķi.

Ņemot vērā to, ka ērču sezona jau ir sākusies, mediķi aicina svētkus dabā svinēt uzmanīgi. Mediķi kārtējo reizi atgādina par piesardzības pasākumiem, kas jāievēro, piemēram, jāģērbjas gaišas krāsas apģērbos, lai kukaini laikus pamanītu. Mediķi mudina arī vakcinēties pret ērču pārnēsājamajām slimībām.

Rīgas Austrumu slimnīcas stacionāra "Latvijas Infektoloģijas centrs" Vakcinācijas kabinets strādās arī Lieldienās un brīvajās dienās. Ikviens cilvēks, kuram piesūkusies ērce, palīdzību tās noņemšanā var saņemt no plkst.9 līdz 20 Vakcinācijas kabinetā, pārējā diennakts laikā – Uzņemšanas nodaļā. Ērces tiek noņemtas bez maksas.

Savukārt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas mediķi aicina vecākus pastiprinātu uzmanību pievērst grila aizdedzināšanas šķidrumu drošai uzglabāšanai un lietošanai, brīdinot - nekādā gadījumā neatstājiet degmaisījuma pudeles bērnam viegli pieejamās vietās, kā arī neatstājiet bērnus bez uzraudzības pie griliem vai citām līdzīga veida ēst gatavošanas ierīcēm!

Lai bērni izvairītos no traumām, mediķi aicina pievērst uzmanību fizisko aktivitāšu drošībai, īpaši tradicionālajām šūpolēm. Tāpat vecāki aicināti pārliecināties, ka, braucot ar velosipēdu un skrituļslidām, bērni lieto aizsargķiveres, kā arī roku un ceļu aizsargus, mazinot traumu rašanās risku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!