Foto: F64
Līgo dienā un naktī mediķi snieguši palīdzību vairāk nekā 300 cilvēkiem, kas ir divas reizes vairāk nekā ikdienas darbā, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

No kopumā vairāk nekā 1300 izsaukumiem, 300 gadījumos bijušas dažāda veida traumas, kas gūtas sadzīvē, alkohola reibumā vai neuzmanības dēļ, kā arī krimināla rakstura traumas. Lielākoties bijuši kāju un roku lūzumi, galvas traumas un brūces, kas prasīs ilgu un nopietnu ārstēšanu.

Pagājušās diennakts traģiskākais negadījums notika Kolkas pusē, kur lūstot lielām, masīvām koka šūpolēm, gāja bojā jauns vīrietis. Kā norādīja Bukša, notikuma apstākļus izmeklēs policija.

Vasaras saulgriežu svinēšanai raksturīgas traumas, kas saistītas ar ugunskuriem, guva 17 cilvēki, no kuriem lielākā daļa bijuši gados jauni vīrieši. Traumas gūtas lecot pāri ugunskuram un neuzmanīgi rīkojoties ar degmaisījumiem, tikai divos gadījumos mediķi snieguši palīdzību notikuma vietā, bet pārējos cietušos nācies nogādāt slimnīcā. Vairāki apdegumi gūti Ogres rajonā.

Smagākais negadījums notika Vidzemē, kur 53 gadus vecs vīrietis mēģināja dedzināt ugunskuru, ielejot tajā degmaisījumu, un guva ļoti plašus, 30 līdz 40%, ķermeņa apdegumu. Vīrietis apdedzināja roku, kāju un krūškurvi.

Savukārt Rīgas apkaimē, pieskaroties pie karstas metāla grila malas, roku apdegumus guva vienu gadu un trīs mēnešus vecs bērns.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Cēsu rajonā notika smaga autoavārija, kurā cieta trīs cilvēki, informēja Valsts policijā. Kā norādīja Bukša, avārijā vissmagāk cietis ir 14 gadus vecs zēns.

Mediķi joprojām turpina strādāt saspringtā režīmā, un kā liecina iepriekšējo gadu pieredze, dienām pēc svētkiem ir raksturīgas veselības problēmas, kas saistītas ar alkohola intoksikāciju, un traumas, kas gūtas reibumā, atzīmēja NMPD pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!