Lai protestētu pret finansējuma samazināšanu veselības aprūpei nākamā gada valsts budžetā, Latvijas Medicīnas darbinieku arodbiedrība trešdien pie Saeimas nama rīko piketu.
Paredzams, ka protesta pasākumā piedalīsies aptuveni 100 mediķu, BNS informēja Rīgas domē.

Arodbiedrības vadītāja Ruta Vīksna BNS otrdien informēja, ka cīņā par finansējumu veselības aprūpei negrasās rīkot streiku kā skolotāji, pamatojot to ar mediķu darba specifiku.

Vīksna apliecināja, ka, tāpat kā līdz šim, arī turpmāk cīņā par finansējumu izmantos visu līmeņu sarunas ar atbildīgajām amatpersonām.

BNS jau ziņoja, ka mediķi bažījas par medicīnas pakalpojumu kvalitātes samazināšanos, ja Saeima pieņems nākamā gada valsts budžeta projektu, kurā veselības aprūpei nav paredzēti līdzekļi plānotās inflācijas segšanai.

Mediķi pieprasa nākamgad mediķu darba samaksā papildu 1,6 miljonus latus, kas nepieciešami nākamgad plānotās 3% inflācijas nosegšanai, 1,35 miljonus latu ārstniecības iestāžu uzturēšanai.

Nepieciešami arī līdzekļi medikamentu apmaksai.

BNS jau ziņoja, ka finansējums veselības aprūpei pēdējo gadu laikā nav būtiski palielinājies, turklāt 2000.gada valsts budžetā pat paredzams 4,5% samazinājums veselības aprūpes finansēšanai, salīdzinot ar šo gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!