Foto: F64

Mediķi trešdien veiksmīgi veikuši divas reanimācijas. Viņi arī atgādina, ka nav jākavējas ar ātrās palīdzības saukšanu sāpju gadījumos, kas nepāriet, norādīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Dienesta pārstāve Inga Vītola informē, ka trešdien 76 gadus vecam vīrietim bijusi izteikti slikta pašsajūta jau no rīta, bet ātro palīdzību viņš nav vēlējies saukt. Vakarpusē, kad bija pagājušas jau 12 stundas, radinieki izsauca mediķus. Palīdzības sniegšanas laikā pacientam iestājās klīniskā nāve, sirdsdarbību izdevās atjaunot. Palīdzības sniegšanai tika piesaistīta vēl viena mediķu brigāde. Vīrietis smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Savukārt Latgalē pēkšņas sāpes krūtīs, kas nav pārgājušas, sajutusi 56 gadus veca sieviete. Ātrā palīdzība izsaukta pēc pusstundas. Mediķi konstatējuši sievietei infarktu. Palīdzības sniegšanas laikā viņas sirdsdarbība apstājusies, to izdevās atjaunot.

"Pēkšņu veselības stāvokļa pasliktināšanās gadījumā, īpaši, ja pēkšņas sāpes krūtīs, kas nepāriet, lai stāvoklis strauji nepasliktinātos, ir jāsauc ātrā palīdzība," uzsvēra dienesta pārstāve.

Ātrā palīdzība trešdien devās uz 1083 izsaukumiem, no kuriem 190 bija traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!