Foto: DELFI
Ātrās palīdzības mediķiem pagājušajā diennaktī bijis daudz darba aukstā un sniegotā laika dēļ - paslīdot uz ielām, traumas guvuši 12 cilvēki, bet astoņiem konstatēti apsaldējumi vai ķermeņa atdzišana, aģentūrai BNS pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Krītot uz slidenajām ietvēm, cilvēki pārsvarā guvuši roku vai kāju lūzumus, konstatētas arī galvas traumas un ribu lūzumi. Vienā gadījumā cilvēks, krītot atmuguriski, iespējams, guvis mugurkaula kakla daļas skriemeļu lūzumu. Cietušie ir vecumā no 13 līdz 85 gadiem.

Vidzemē 12 gadus veca meitene salauzusi roku, slidinoties lejā no kalniņa.

Latgalē abas pēdas apsaldējis 50 gadus vecs vīrietis, kurš ilgāku laiku gulējis uz ielas. Līdzīgos apstākļos Vidzemē pamatīgi nosalis iereibis 54 gadus vecs vīrietis. Rīgas reģionā ar hipotermiju un apsaldējumiem slimnīcā nogādāti seši vīrieši vecumā no 41 līdz 57 gadiem, visi bijuši alkohola reibumā.

Slideno ielu dēļ notikušas arī daudzas avārijas, pēc kurām mediķi snieguši palīdzību 23 cilvēkiem. Rīgā piektdienas vakarā automašīna saslīdējusi un aizķērusi gar ielas malu ejošu ģimeni - vectēvu, māti un pusotru gadu vecu bērniņu. Vectēvs un bērns guvuši smadzeņu satricinājumu, mātei traumas nav konstatētas.

Pagājušajā diennaktī NMPD mediķi devušies 1296 izsaukumos, sniegta palīdzība 215 dažādas traumas guvušiem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!