Foto: Shutterstock
Steidzami nepieciešams piesaistīt, izglītot un apmācīt veselības aprūpes profesionāļu paaudzi, kas pārvalda datu analīzi, vienlaikus paaugstinot arī pašreizējā darbaspēka digitālās prasmes, lai varētu pilnībā īstenot mākslīgā intelekta sniegtās iespējas, atklāj "EIT Health" un "McKinsey & Company" ziņojums "Pārveidojot veselības aprūpi ar MI: Ietekme uz darbaspēku un organizācijām".

Saskaņā ar ziņojumu, mākslīgajam intelektam ir potenciāls veikt revolūciju veselības aprūpē, sniedzot labākus aprūpes rezultātus, pacientu pieredzi un veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību.

Ziņojumā secināts, ka digitālās pamatprasmes, biomedicīnas un datu zinātne, datu analīze un genomikas pamati būs īpaši svarīgi, lai mākslīgais intelekts un mašīnmācīšanās tiktu izmantota veselības aprūpes pakalpojumos un palīdzētu veselības aprūpes darbiniekiem.

Jaunais "EIT Health" un "McKinsey & Company" ziņojums sasaucas ar Eiropas Prasmju programmu, kuru Eiropas Komisija prezentēja 1. jūlijā, lai uzlabotu ilgtspējīgu konkurētspēju, spēju atjaunoties un nodrošinātu visiem sociālo taisnīgumu. Saskaņā ar to šobrīd vismaz 85% darba vietu ir nepieciešamas kādas digitālās prasmes. Tajā pašā laikā 2019. gadā tikai 56% pieaugušo piemita vismaz pamata digitālās prasmes. Laikā no 2005. līdz 2016. gadam 40% jauno darbavietu bija digitāli intensīvajās nozarēs.

"Mūsu pieredze, strādājot ar jaunuzņēmumiem Eiropas jaunajos reģionos, liecina, ka tur ir ļoti nepieciešams paaugstināt profesionāļu prasmes un uzlabot digitālās veselības pratību. Vasaras tiešsaistes kurss, kuru mēs izstrādājām ar aktīvu mūsu partneru iesaisti, ir vēl viens pierādījums tam, ka mākslīgais intelekts ir nākotnes prasme. Pieprasījums pēc šī kursa bija lielāks, nekā gaidījām," norādīja "EIT Health" InnoStars RIS programmas vadītāja Monika Tota.

Pašlaik veselības aprūpē mākslīgais intelekts visvairāk tiek pielietots diagnostikā. Tomēr veselības aprūpes speciālisti sagaida, ka turpmākajos piecos līdz 10 gados mākslīgā intelekta pielietojuma veidu augšgalā būs klīnisko lēmumu pieņemšana – liecina "EIT Health" un "McKinsey & Company" veiktais pētījums, kurā aptaujāti 175 veselības aprūpes darbinieki un veiktas intervijas ar 62 lēmumu pieņēmējiem.

Ziņojuma autori uzsver, ka ir nepieciešams ne tikai piesaistīt, trenēt un noturēt vairāk veselības aprūpes profesionāļu, bet arī jānodrošina, lai viņu laiks tiktu izmantots tur, kur tas sniedz vislielāko pievienoto vērtību, proti, rūpējoties par pacientiem.

"Mākslīgajam intelektam ir galvenā loma veselības aprūpes nākotnes veidošanā. Rīgas Stradiņa universitāte kopā ar "EIT Health" pastāvīgi strādā, lai palīdzētu un atbalstītu jaunos talantus, kas izstrādā veselības aprūpes inovācijas, tai skaitā uz mākslīgā intelekta balstītus risinājumus. Mēs patiesi ticam, ka ar mākslīgā intelekta palīdzību ārstēšana un diagnostika var būt daudz rūpīgāka, efektīvāka un precīzāka. Tas ir arī jautājums par veselības aprūpes sistēmu ilgtspēju," uzsvēra Baiba Pētersone, "EIT Health" programmas vadītāja Rīgas Stradiņa universitātē.

Papildus prasmju attīstīšanai ziņojumā par ļoti svarīgu tika atzīta arī nepieciešamība labāk iesaistīt veselības aprūpes speciālistus mākslīgā intelekta risinājumu izstrādes sākumposmā. Pašlaik 44% no aptaujātajiem respondentiem, kurus izvēlējās viņu intereses par veselības aprūpes inovācijām un mākslīgo intelektu dēļ, nekad nav bijuši iesaistīti mākslīgā intelekta risinājumu izstrādē vai ieviešanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!