Foto: LETA
Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) vairākos laikrakstos ceturtdien ir iegādājusies reklāmas laukumus, lai peltu valdošo koalīciju un slavētu opozīciju.

Reklāmā LVSADA atsaucas uz nedēļas sākumā notikušo Saeimas balsojumu pirmajā lasījumā par valsts budžetu, kurā "Saskaņa", Latvijas Reģionu apvienība un "No sirds Latvijai" esot nobalsojušas "par tautas dzīvību" un "pret veselības aprūpes badināšanu", bet valdošā koalīcija "Zaļās nāves" vadībā esot nobalsojusi "par badināšanu".

Arodbiedrības vadītājs Valdis Keris gan nevēlējās atklāt, cik arodbiedrība samaksājusi par reklāmām, tomēr norādīja, ka izmaksas segtas tikai no biedru naudām un trešo pušu finansējums nav izmantots. Viņš arī piebilda, ka šādi arodbiedrība pilda solījumu informēt sabiedrību par deputātu nostāju valsts budžeta jautājumā.

Arodbiedrība šādas reklāmas plāno avīzēs ievietot arī pēc galīgā lasījuma par nākamā gada budžetu, šoreiz konkrēti nosaucot katra deputāta vārdu un uzvārdu, kurš balsojis "par veselības aprūpes badināšanu".

Jau vēstīts, ka LVSADA oktobrī pie Finanšu ministrijas rīkoja protesta akciju "Zaļās nāves paklājs", kurā piedalījās aptuveni 60 cilvēki.

Akcija tika rīkota laikā, kad finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) uz Saeimu svinīgi nesa nākamā gada budžeta portfeli. Akcijas mērķis bija pievērst sabiedrības uzmanību tam, ka valdības sagatavotais nākamā gada budžeta projekts neatbilst starptautisko organizāciju ieteikumiem par neatliekamu un būtisku veselības aprūpes pieejamības uzlabošanu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!