Foto: DELFI
Pēc palīdzības pie Uzvaras parkā dežurējošajiem mediķiem līdz šim vērsušies 12 cilvēki, no kuriem divi nogādāti slimnīcā, informēja medicīnas sabiedrībā "ARS", kas šogad uzņēmusies pasākuma dalībnieku veselības uzraudzību.

Pasākums mediķu ieskatā norit mierīgi. Kopš plkst.12 pēc mediķu palīdzības vērsušos cilvēkus skaits nav pieaudzis. Mainījies tikai slimnīcās nogādāto pacientu skaits, jo sākotnēji tika ziņots par vienu hospitalizēto.

Jau vēstīts, ka vienam no hospitalizētajiem pacientiem, kādam 73 gadus vecam vīrietim, pēkšņu veselības traucējumu dēļ iestājās klīniskā nāve. Kā iepriekš pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša, mediķi veica sekmīgus atdzīvināšanas pasākumus un nogādāja vīrieti slimnīcā.

Bukša uzsvēra, ka šo nelaimi nevar saistīt ar kādiem konkrētiem ārējiem apstākļiem, piemēram, silto laiku. Klīniskā nāve skar arī jaunākus cilvēkus, un tai var būt ļoti daudz iemeslu.

Tāpat Bukša sacīja, ka pasākuma dalībnieku veselības uzraudzību šogad uzņēmusies medicīnas sabiedrība "ARS". Viņa pieļauj, ka NMPD brigādi izsaucis kāds cilvēks, kurš redzējis notiekošo.

Kā ziņots, Uzvaras parkā šodien visas dienas garumā notiek svinības par godu "nacisma sagrāves gadadienai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!