Foto: Shutterstock

Pacientus, kas 7. novembrī iecerējuši apmeklēt kādu no ārstniecības iestādēm, mediķu protesta organizatori, Latvijas Jauno ārstu asociācija (LJĀA) un Latvijas Ārstu biedrība (LĀB), aicina jau iepriekš sazināties ar konkrēto iestādi. Tā uzsvērts sociālajā tīklā "Facebook" publicētajā ierakstā, kas aicina piedalīties protestā-piketā pie Saeimas ēkas.

Par ambulatoro un plānveida pakalpojumu sniegšanu, atcelšanu vai pārcelšanu šajā laikā lemj katras struktūrvienības/klīnikas vadītājs, balstoties uz savas darba vietas izdoto rīkojumu, liecina publicētā informācija.

Iepriekš uz portāla "Delfi" jautājumu, kā šis ārstniecības personu protests ietekmēs plānveida pacientus, Latvijas Jauno ārstu asociācijas prezidents Kārlis Rācenis atbildēja: "Ja pacientiem tajā dienā būs pieraksts pie ārsta, tad viņam zvanīs un pateiks, ka viņam šis pakalpojums nebūs pieejams un konsultācija tiks pārcelta."

Jau ziņots, ka nemierā ar trūkstošo finansējumu mediķu atalgojumam ārstniecības personas pārstāvošās organizācijas 7. novembrī rīkos protesta akciju "Viena diena bez medicīnas personāla", piketējot pie Saeimas ēkas. Lai to varētu apmeklēt, viņi aicinās medicīnas personālu ņemt bezalgas atvaļinājuma dienu, bet tas nebūšot streiks, informēja Rācenis.

Protestā tiek aicināti piedalīties gan stacionāros, gan ambulatorajās veselības aprūpes iestādēs strādājošie, kā arī medicīnas studenti, farmaceiti un ikviens, kurš vēlas iestāties par kvalitatīvu veselības aprūpi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!