Foto: LETA
Policijas psihologs laicīgi netika pie Vanšu tiltā uzkāpušā un vēlāk nolēkušā vīrieša, lai atrunātu viņu no pašnāvības, jo nav bijusi pieejama Vanšu tilta durvju atslēga, piektdien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Ceturtdien, saņemot ziņas par Vanšu tilta vantīs uzkāpušo cilvēku, policijas ekipāža nekavējoties devusies pie atbildīga "Rīgas tiltu" darbinieka, kurš tobrīd bijis ārpus galvaspilsētas, lai sagādātu atslēgu, kura atradās viņa kabinetā Rīgā.

Taču policijas pūliņi bijuši velti – kad ekipāža ar "Rīgas Tiltu" darbinieku un atslēgu atgriezušies uz Vanšu tilta, cilvēks jau bija nolēcis.

Kad operatīvie dienesti saņēmuši ziņas, par cilvēku, kas kāpj Vanšu tilta vantīs, uz notikuma vietu operatīvi ieradies arī policijas psihologs. Ķuzis norādīja, ka policijas speciālists psihologs mēģinātu atrunāt vīrieti no pašnāvības, ja varētu laicīgi tikt viņam klāt. Taču tikt pie vīrieša viņam liedza slēgtās durvis.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Oskaras Āboliņš žurnālistiem pastāstīja, ka uzlauzt Vanšu tilta durvis nebija iespējams, jo tās ražotas no īpaši izturīga metāla sakausējuma, un VUGD rīcībā nav tehnikas, kas būtu piemērota šādu durvju atvēršanai.

Āboliņš arī pastāstīja, ka pirms tam glābēji centušies piekļūt pie Vanšu tilta kāpēja ar VUGD autokāpnēm, taču viņš atteicies komunicēt.

Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone – Godmane uzsvēra, ka situācija, kad tilta durvju atslēga nav bijusi pieejama, nav normāla, un turpmāk šī atslēga glabāsies Rīgas domes ēkā un būs pieejama operatīvajiem dienestiem jebkurā brīdī.

Viņa arī piebilda, ka uzstādīt īpaši izturīgas metāla durvis Vanšu tilta tornī pašvaldībai lūguši operatīvie dienesti – policija un VUGD, lai tornī nevarētu iekļūt nepiederošie cilvēki.

Ķuzis pastāstīja, ka vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā, taču ir pamats apgalvot, ka viņš tiltā kāpis tieši, lai izdarītu pašnāvību. Precīzus iemeslus policija skaidros, izmeklējot par notikušo ierosināto kriminālprocesu.


Jau vēstīts, ka ceturtdienas pēcpusdienā kāds vīrietis uzrāpās Vanšu tiltā, no kura viņš nolecis, uzkrītot uz trolejbusa vadiem. Vīrietis pēc kritiena gājis bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!