Foto: AFI

"Meierovica biedrība par progresīvām pārmaiņām" (Meierovica biedrība) nākamnedēļ izvēlēs jaunu vadītāju, jo pašreizējais biedrības priekšsēdētājs Tālis Linkaits atkārtoti nekandidēs uz šo amatu

Kā informēja Linkaits, otrdien, 10.aprīlī, notiks "Meierovica biedrības" jaunās valdes pirmā sēde, kurā tiks izvēlēta jauna vadība turpmākajiem diviem gadiem.

Biedrības statūti paredz, ka biedrības valde astoņu cilvēku sastāvā tiek ievēlēta uz diviem gadiem. Šis termiņš ir pagājis, tādēļ kopsapulce marta beigās lēma par jaunu valdes sastāvu. Turpmāk Meierovica biedrības valdē strādās Indulis Balmaks, Eva Birzniece, Lolita Čigāne (V), Sarmīte Ēlerte (V), Linkaits, Solveiga Silkalna, Tālis Tisenkopfs un Juris Viļums (ZRP). Par biedrības revidentu atkārtoti ievēlēja Ievu Jaunzemi.

Meierovica biedrība arī turpmāk sola aktualizēt sabiedrībai būtiskus jautājumus, meklēs progresīvus risinājumus un aicinās sabiedrību līdzdarboties, nolemts vakar notikušajā biedrības kopsapulcē. Kā pastāstīja biedrības valdes locekle Čigāne, biedrībai šogad esot daudz dažādu plānu.

Šogad ir Latvijas pirmā ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica jubilejas gads un biedrība rīkos dažādus svarīgus pasākumus, kas saistīti ar viņa ārpolitikas uzskatiem. "Meierovics bija progresīvs un tālu domājošs, piemēram, viņam bija taisnība, ka nepieciešama Baltijas valstu vienotība. Diemžēl viņa ieceres nevainagojās ar panākumiem," stāstīja Čigāne.

Otra svarīgākā tēma, kurai Meierovica biedrība šogad pievērsīs uzmanību, saistīta ar Latvijas attīstību un Nacionālo attīstības plānu, kā arī iekļaujošo izglītību - kā sistēma attiecas pret cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Biedri atzinuši, ka 2011.gads Meierovica biedrībai bijis ražīgs: tika turpinātas jau 2010.gadā aizsāktās diskusijas "Meierovica sarunas", kurās pie viena galda par sabiedrībai aktuālu jautājumu sarunājas politiķi, eksperti un ieinteresēti sabiedrības pārstāvji. Šāds sarunu formāts ir izpelnījies biedrības biedru un diskusiju dalībnieku atzinību un tiks turpināts arī šogad.

Meierovica biedrības 2011.gada pavasarī rīkotā starptautiskā konference "Rail Baltica" projekta attīstības perspektīvām, kurā uzstājās vairāk nekā 20 runātāji no Baltijas valstīm, Somijas, Zviedrijas un Eiropas Komisijas, aktualizēja šā projekta nozīmību, savukārt 2011.gada rudenī konferencē "Latvija. Vēsture. Sabiedrība. 21.gadsimts" par valsts varas un vēstures attiecībām diskutēja vēsturnieki, žurnālisti un politiķi, atzīmēja Linkaits. Politiķu debates par uzņēmumu labu pārvaldību tika rīkotas jau otro gadu pēc kārtas, šoreiz priekšvēlēšanu debašu formātā, piedaloties piecu lielāko partiju pārstāvjiem, kā arī ekspertiem.

2011.gada augustā noslēdzās divus gadus ilgusī biedrības organizētā ziedojumu vākšana zviedru diplomāta Larsa Fredēna grāmatas "Atgriešanās. Zviedrijas drošības politika un Baltijas valstu atgūtās neatkarības pirmie gadi 1991-1994" izdošanai. Rīgas Ekonomikas augstskolā, klātesot autoram, notika grāmatas atvēršanas pasākums.

"Meierovica biedrība par progresīvām pārmaiņām" ir dibināta 2010.gada martā ar mērķi mobilizēt sabiedrību progresīvām pārmaiņām Latvijas valsts attīstībā, veicināt sabiedrības līdzdarbību, atvērtu politiku, kā arī izstrādāt priekšlikumus dažādu jomu politiku uzlabošanai, piedāvāt risinājumus, veicināt to ieviešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!