Foto: NMP dienests

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests izsludinājis konkursu operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu vadītāju atlasei, lai no šā gada maija nodrošinātu autovadītājus 76 ātrās palīdzības brigāžu darbam Rīgas reģionā, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Tādējādi valsts pārņem šo funkciju no ārpakalpojuma sniedzēja AS "Rīgas sanitārā transporta autobāze".

Autovadītāji nepieciešami darbam NMP brigādēs Rīgā, Jūrmalā, Piņķos, Olainē, Ķekavā, Baldonē, Salaspilī, Siguldā, Saulkrastos, Vangažos, Garkalnē, Ādažos (pieteikumu iesniegšana līdz 5.martam), Kandavā, Tukumā, Madlienā, Lielvārdē, Ogrē (pieteikumu iesniegšana līdz 23.februārim).

Operatīvo transportlīdzekļu vadītāju pienākumi būs ne tikai vadīt brigādes auto izsaukumu izpildē, ievērojot drošas braukšanas principus un izvēloties optimālu maršrutu, bet arī sniegt atbalstu mediķiem neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanā pacientiem, piemēram, līdzdarboties atdzīvināšanas pasākumu veikšanā, palīdzēt smagas traumas guvušiem pacientiem u.c.

Plānots, ka pēc autovadītāju atlases šoferi tiks papildus apmācīti paplašinātās pirmās palīdzības sniegšanā, turpmāk nodrošinot arī ikgadēju apmācību un eksamināciju.

Uzsākot darbu NMP dienestā, autovadītājiem būs jāapgūst arī nepieciešamās zināšanas par brigādes medicīnisko aprīkojumu, lai noteiktās situācijās šoferi varētu piedalīties palīdzības sniegšanā pacientiem. Tāpat autovadītāju pienākums būs savas dežūras laikā uzraudzīt transportlīdzekļa un tā aprīkojuma tehnisko stāvokli, noformēt ceļazīmes u.c. tehnisko dokumentāciju, kas saistīta ar izsaukuma izpildi.

Konkursā aicināti pieteikties pretendenti ar vidējo vai vidējo speciālo izglītību, kuriem ir B vai augstākas kategorijas autovadītāja apliecība un vismaz 3 gadus ilgs attiecīgajai kategorijai atbilstošā transportlīdzekļa vadītāja stāžs, kā arī apliecība par pirmās palīdzības pamatzināšanu apguvi. Pretendentiem nepieciešamas teicamas valsts valodas prasmes, augsta atbildības sajūta, precizitāte un labas komunikācijas spējas, kā arī spēja orientēties apkalpojamajā teritorijā.

Prognozējamais atalgojums par vienu slodzi ar piemaksu par nakts stundām un maksimālo riska piemaksu 25% apmērā ir 568-588 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Ņemot vērā to, ka NMP dienesta autovadītāji līdzīgi kā brigāžu mediķi var strādāt normālo pagarināto darba laiku jeb pusotru slodzi (240h mēnesī), tad maksimālais atlīdzības apmērs ar piemaksu par nakts stundām un maksimālo riska piemaksu 25% apmērā ir no 822-882 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas (konkrēts atalgojuma apmērs katram darbiniekam atkarīgs no darba stāža, ikgadējā novērtējuma, riska piemaksas apmēra u.c.).

NMP dienesta operatīvo transportlīdzekļu autovadītājiem tiks nodrošinātas arī citas sociālās garantijas - Nacionālā veselības dienesta līgumorganizācijās valsts apmaksāta veselības aprūpe, nemaksājot pacientu iemaksas un līdzmaksājumus, apmaksātas obligātās veselības pārbaudes, vakcinācija, kā arī nelaimes gadījumu darbā pabalsti saskaņā ar normatīvajiem aktiem. Tāpat autovadītājiem pastāvīgi tiks nodrošināta kvalifikācijas un prasmju pilnveidošana NMP brigādes mediķu atbalstam teorētiskajās un praktiskajās mācībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!