Ja sociālā aprūpes centra "Veģi" audzēkņi saslimuši ar kašķi un gadiem cietuši no komplikācijām ārstu vai aprūpes centra vadības dēļ, vainīgās personas sauks pie atbildības.
Par šādu labklājības ministra Andreja Požarnova viedokli BNS otrdien informēja ministra preses sekretāre Inga Priževaite.

Ministrs pieprasījis Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcijai izvērtēt ārstu atbildību bērnu slimošanā ar kašķi Talsu rajona sociālās aprūpes centrā "Veģi".

Valsts bērna tiesību aizsardzības centra (VBTAC) direktore Inete Ielīte BNS sacīja, ka centrs tuvāko stundu laikā pieņems rīcības plānu par situāciju "Veģos".

Tomēr Ielīte norādīja, ka likums paredz šādu bērnu ārstēšanu bez maksas. Ja kāds no pasniedzējiem vai medicīniskā personāla skolā pamana slimību kādam bērnam, jāsniedz pirmā palīdzība un arī jāinformē skolas vadība.

Jau ziņots, ka no 120 "Veģu" bērniem 51 konstatēts kašķis un vēl 30 ir aizdomas par saslimšanu. Daudziem bērniem radušās komplikācijas - ādas pārragošanās, zvīņošanās, strutošana, ekzematizācija, plaisāšana, asiņošana. Pieciem bērniem konstatēts divus līdz trīs gadus ieildzis kašķis ar smagām komplikācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!