Foto: F64
Investoru vidū pastāv interese ne tikai par "labo", jeb "Parex" valdes priekšsēdētāja Nila Melngaiļa vārdiem, "jauno" banku, bet arī "slikto" jeb "veco" banku – to viņš pirmdien publicētā intervijā apliecinājis laikrakstam "Dienas Bizness".

"Pēdējo deviņu mēnešu laikā ir bijuši vairāki investori, kam interesē tieši šī biznesa daļa. Tādējādi tie, kas apgalvo, ka šai bankas daļai varētu draudēt maksātnespēja, īpaši neizprot lietas būtību. Investoru interese par notiekošo Latvijā pēdējā laikā ir uzlabojusies," viņš piebildis.

Viņš uzsvēris, ka pašreiz izstrādātais plāns paredz "sliktās" jeb "vecās" bankas maksātspēju vēl vairākus gadus. "Protams, izņēmums ir pilnīgi negaidīta ekonomikas kataklizma, bet tas ietekmētu gan veco, gan jauno banku. Šobrīd nav pamata uzskatīt, ka vecā banka nespēs pildīt savas saistības," piebildis Melngailis.

Viņš arī piezīmējis, ka "vecajā" bankā būs iekļauti klienti, kas nespēj pildīt savas saistības un NVS līzinga kompānijām, kam neesot sakara ar "Parex" pamatbiznesu. "Taču principā runa tiešām ir par kredītiem, par kuriem ir vai nu jāveic būtisks uzkrājums, vai arī jāpārņem īpašums," piezīmējis Melngailis un norādījis, ka pašreizējais plāns paredz, ka "vecajā" bankā būs arī "Parex" dibinātāju Valērija Kargina un Viktora Krasovicka ieguldītais kapitāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!