"Parex bankas" sindicēto kredītu devēji varētu piekrist valdības piedāvājumam atlikt kredīta atmaksu piedāvātajos termiņos, šādi secinājumu bijuši "Parex" prezidentam Nilam Melngailim pēc tikšanās ar kredīta devēju pārstāvjiem. Melngailis arī norāda, ka, atrisinot sindicēto kredītu jautājumu, "Parex" patlaban nebūtu nepieciešams papildu finansiālais atbalsts.
Melngailis pirmdien Latvijas Radio intervijā sacīja, ka "pagaidām izskatās, ka sindicēto kredītu devēji varētu piekrist izteiktajam piedāvājumam", jo tas esot pašu aizdevēju interesēs.

Tāpat Melngailis atzina, ka pēdējo mēnešu laikā situācija bankā stabilizējusies, līdz ar to, ja atraisina sindicēto kredītu jautājumu, tad bankai patlaban nav nepieciešami papildu aizdevumi.

Pirmdien šo jautājumu arī skatīs valdība ārkārtas sēdē.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka "Parex banka" ceturtdien iesniedza savu piedāvājumu sindicēto kredītu devējiem, paredzot šā gada februārī atmaksāt 20% no 775 miljonu eiro lielās kopējās aizdevumu summas, bet pārējo kredīta summu plānots atdot līdz 2012.gadam.

"Parex bankas" piedāvājums paredz 20% no kopējās aizdevuma summas jeb 155 miljonus eiro un uzkrātos procentus ieskaitīt darījuma kontā šā gada 18. februārī. Par atlikušajiem 80% no kopējās aizdevuma summas jeb 620 miljoniem eiro tiek noslēgta vienošanās par kredīta termiņa pagarināšanu, nosakot šīs kredīta daļas maksājumu divās daļās - 387 miljonus eiro 2010.gada februārī un 232, 5 miljonus eiro - 2012.gada janvārī.

"Parex banka" ar sindicēto kredītu devējiem kopumā ir noslēgusi divus līgumus - 2007. gada 29. jūnijā par 500 miljonu eiro aizdevumu un 2008.gada 21.februārī par 275 miljonu eiro aizdevumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!