Foto: F64

Kopš 2. maija visā Latvijas teritorijā ir izsludināts meža ugunsnedrošais laikposms, tā laikā Valsts meža dienests (VMD) reģistrējis un dzēsis 106 meža ugunsgrēkus. Tajos izdeguši 78 hektāri meža zemes, portālu "Delfi" informēja dienestā.

No 78 hektāru izdegušās meža zemes, 20 hektāri bija jaunaudzes. Kopumā Latvijā šogad bijuši 208 meža ugunsgrēki, tajos izdeguši 187 hektāri, no tiem jaunaudzes – 65 hektāri.

Šī gada lielākais meža ugunsgrēks noticis 22. aprīlī Ādažu novadā. Tajā izdega 52,26 hektāri. Savukārt 15. maijā Valmieras novadā izdega mežs 18,18 hektāru platībā, no kura pārsvarā bija jaunaudzes.

Kā norāda VMD, plaša uguns nelaime var izcelties no mazas dzirksteles, gan apdraudot iedzīvotāju veselību un dzīvību, gan nodarot kaitējumu videi, gan radot lielus zaudējumus meža īpašniekiem. Joprojām galvenais meža ugunsgrēku izcelšanās iemesls ir cilvēka neapdomīga un bezatbildīga rīcība ar uguni.

Ugunsnedrošajā laikposmā, uzturoties mežā un purvā, ir aizliegtas vairākas darbības, piemēram, ārpus ceļiem braukt ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, nomest degošus vai gruzdošus sērkociņus, izsmēķus vai citus priekšmetus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!