Prāmju operatorkompānija "Rīgas jūras līnijas" jauno pasažieru prāmi varētu iegādāties oktobra otrajā pusē, tādējādi aptuveni mēnesi Latvija atkal paliks bez prāmja līnijā Rīga - Stokholma, jo tagadējais prāmis kursēs līdz septembra beigām.
To apliecināja Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs, norādot, ka joprojām notiek aktīvas sarunas par prāmja iegādi un patlaban tiek apspriesti dažādi tā iegādes finansēšanas modeļi.

Kā zināms, pašlaik līnijā Rīga - Nīnēshamna kursējošo katamarāna tipa prāmi "Max Mols" "Rīgas jūras līnija" plāno izmantot līdz 22.septembrim. A/s "Rīgas jūras līnija" kopš prāmja darbības uzsākšanas aprīļa beigās pārvadājusi 13 375 pasažierus.

Kompānija "Rīgas jūras līnijas" prāmju satiksmes nodrošināšanai starp Rīgu un Stokholmu tika nodibināta šogad janvārī. Tās akcionāri ir Rīgas dome, Rīgas brīvostas pārvalde, SIA "Astramar" un SIA "Unimars".

Prāmju satiksme ar Zviedriju tika pārtraukta pagājušā gada sākumā, jo iepriekšējais starp Rīgu un Stokholmu kursējušais prāmis "Mihails Šolohovs" tika arestēts par parādiem un pēc tam tā īpašnieki Krievijas Tālo Austrumu jūras kuģniecība to nogādāja Pēterburgā. Veiksmīgi nav bijuši arī iepriekšējie mēģinājumi nodrošināt prāmju satiksmi starp Rīgu un Stokholmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!