Foto: PantherMedia/Scanpix

No Carnikavas novada domes priekšsēdētaja amata atcelts pirms mēneša ieceltais pašvaldības vadītājs Imants Krastiņš (RA), savā "Twitter" kontā paziņojusi pašvaldības deputāte, pirms mēneša no pašvaldības vadītāja amata gāztā Daiga Jurēvica.

Jurēvica pastāstīja, ka Krastiņš šodien atcelts, pamatojoties uz sešu deputātu iesniegumu kārtējā domes sēdē plkst.9. Minēto pieprasījumu iesniedza domes deputāti Jurēvica, Genovefa Kozlovska (LZS), Rolands Laveiķis (LZS), Pjotrs Špakovs (LZS), Eva Odziņa (LZS) un Daiga Kalnbērziņa (VL-TB/LNNK).

Par Krastiņa atcelšanu nobalsoja kopumā astoņi deputāti - visi minētie, kā arī Ilze Tjarve un Edgars Sliede, kurš iepriekš tika ievēlēts par vienu no trīs Krastiņa vietniekiem.

Jautāta par Krastiņa atcelšanas iemesliem, Jurēvica skaidroja, ka vien dažu viņa vadītās domes nedēļu laikā tapis skaidrs, ka netiek pildīti viņa solījumi sabiedrībai par demokrātisku pārvaldību, viņš esot vienpersoniski pieņēmis virkni lēmumu, kamēr vēl nav apstiprināts pašvaldības budžets, par kuriem bijis jālemj visiem domes deputātiem, kā arī viņa sasaukuma laikā no darba pašvaldībā aizgājuši divi vadošie speciālisti, kas neesot vēlējušies strādāt "viņa komandā"

Jau ziņots, ka decembrī bija saņemts piecu deputātu iesniegums atcelt no amata līdzšinējo domes vadītāju Jurēvicu un viņa vietā par vadītāju tika iecelts Krastiņš.

Domes sēdē par Jurēvicas atbrīvošanu balsoja deviņi deputāti, pret viņu balsoja arī trīs no Latvijas Zemnieku savienības saraksta ievēlēti deputāti.

Jurēvica amatu zaudējusi, lai arī Latvijas Zemnieku savienība pašvaldību vēlēšanās bija ieguvusi absolūto balsu vairākumu - astoņas vietas no 15, "Reģionu aliansei" pašvaldībā ir četri pārstāvji, "Saskaņas centram" - divi, bet vēl viens - nacionālajai apvienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!