Foto: DELFI

Reaģējot uz trešdien, 18. augustā, Rīgā notikušo piketu, Valsts prezidents Egils Levits portālam "Delfi" norādīja, ka demokrātiskā valstī cilvēkiem ir tiesības un iespējas brīvi pulcēties un paust savu viedokli, taču pašreizējā situācijā " mēs neesam pretinieki viens otram".

Jau vēstīts, ka trešdien Rīgā notika pikets, kas bija vērsts pret "obligātu" Covid-19 vakcināciju, kā arī pašreizējo valsts vadību.

Prezidents uzsvēra, ka pašlaik sabiedrībai ir divi ienaidnieki – Covid-19 vīruss un hibrīdkarš pret Latviju uz valsts robežas ar Baltkrieviju, tāpēc valdības uzdevums ir abus šos apdraudējumus novērst.

"Mēs neesam pretinieki viens otram. Izšķirīgos brīžos Latvijas tauta ir solidāra. Un arī šobrīd neviens nedrīkst tikt aizmirsts un atstāts malā," pauda Levits.

Viņš uzsvēra, ka piesardzības un drošības pasākumi ir vajadzīgi ne tikai, lai cilvēki pasargātu paši sevi un nesaslimtu ar Covid-19, bet arī lai parūpētos par līdzcilvēkiem un nepakļautu briesmām viņu veselību un dzīvību.

Prezidents norādīja, ka bērniem ir jābūt iespējai mācīties, medicīnas jomā sabiedrībai ir jājūtas pasargātai, tāpēc vakcinācijai pret Covid-19 jānotiek tur, kur tas ir nepieciešams. Vienlaikus jāņem vērā atsevišķas individuālas veselības situācijas, kad vakcināciju veikt nav ieteicams un ir jābūt pienācīgam pārejas periodam.

"Demokrātiskā valstī mums ir tiesības un iespējas brīvi pulcēties un paust savu viedokli. Es saprotu cilvēku bažas. Tādēļ ir jābūt skaidrai, precīzai sarunai par visiem cilvēkus interesējošiem jautājumiem," pauda Levits.

Vienlaikus prezidenta padomniece komunikācijas jautājumos Aiva Rozenberga portālam "Delfi" apliecināja, ka Prezidenta kancelejā saņemta deputāta Alda Gobzema (LuK) ierakstīta vēstule.

Jau ziņots, ka trešdienas protesta akcijā Gobzems paziņoja, ka Levitam tiks iesniegta rezolūcija, kurā tiks aicināts ne tikai apturēt likumprojektu, kas atsevišķu nozaru darbiniekiem var uzlikt pienākumu vakcinēties pret Covid-19, bet arī televīzijā paziņot par neuzticības izteikšanu premjera Krišjāņa Kariņa (JV) valdībai.

Vēstīts, ka Valsts policijā saistībā ar piketos pieļautajiem pārkāpumiem sākti divi kriminālprocesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!