Foto: LETA

Iepriekšējā naktī vairāk nekā 90 cilvēki mēģinājuši nelegāli šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt trīs no tiem tika aizturēti par "mešanos virsū" robežsargam, otrdien, 2. maijā, pēc valdības sēdes informēja iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS).

Viņš uzsvēra, ka situācija uz Latvijas un Baltkrievijas robežas joprojām ir nemierīga, piemēram, iepriekšējā naktī vairāk nekā 90 cilvēku mēģināja nelegāli šķērsot Latvijas robežu un trīs no tiem aizturēti.

Pēc Kučinska stāstītā, aizturētie cilvēki, šķērsojot robežu, metušies virsū robežsargam un uzbrucēji tikuši apturēti, incidentā iejaucoties robežsardzes suņiem. Ministrs piebilda, ka, pēc robežsardzes sniegtās informācijas, uzbrucēji varētu būt Indijas pilsoņi.

Tāpat Kučinski uzsvēra, ka valdībai bijis svarīgi pagarināt ārkārtējo situāciju uz Latvijas un Baltkrievijas robežas, tomēr patlaban tiek gatavots jauns regulējums, kas ārkārtējo situāciju aizstās ar robežapsardzības sistēmas pastiprinošu režīmu.

Arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), kurš šodien pilda premjera pienākumus, sacīja, ka situācija pierobežā neuzlabojas, bet pasliktinās.

Viņš atzina, ka, tuvojoties vasarai, pieaug nelegālo migrantu skaits, attiecīgi augot arī robežsardzes darba apjomam.

Jau vēstīts, ka, neskatoties uz Tieslietu ministrijas iebildēm, Ministru kabinets otrdien, 2. maijā, lēma par trim mēnešiem pagarināt ārkārtējo situāciju uz Latvijas un Baltkrievijas robežas.

Ārkārtējā situācija uz Latvijas un Baltkrievijas robežas tika izsludināta 2021. gada augustā. Valdība līdz šim vairākkārt lēmusi pagarināt ārkārtējo situāciju. Patlaban ārkārtējā situācija pierobežā noteikta līdz 10. maijam.

Tomēr Iekšlietu ministrija (IeM) vērsās valdībā ar lūgumu pagarināt ārkārtējo situāciju līdz šā gada 10. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!