Foto: LETA
Latvijas Pareizticīgo baznīcas Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu izteica aicinājumu prezidentam Lieldienu laikā apmeklēt Pareizticīgo baznīcu, kā arī apliecināja viņa vadītās baznīcas cieņu Bērziņa līdzšinējam veikumam, aicinot atkārtoti kandidēt valsts vadītāja amatā.

Prezidents pateicās par augsto vērtējumu, apliecinot savu cieņu metropolīta Aleksandra veiktajam kristiešu un arī sabiedrības saliedēšanas darbā, un aicināja 8.maijā - Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienā - piedalīties ekumēniskā aizlūgumā un būt klāt piemiņas koncertā, kas notiks Rīgas Sv.Jāņa baznīcā plkst.14.

Tāpat prezidents uzsvēra, ka šāds aicinājums tiek izteikts visiem, kam dārga kritušo piemiņa, neatkarīgi no tā, kurā frontes pusē karavīri ir cīnījušies un krituši. Metropolīts Aleksandrs pateicās par uzaicinājumu un apstiprināja Pareizticīgo baznīcas dalību aizlūgumā.

Kā informēja prezidenta Preses dienestā, Otrā pasaules kara 70.gadskārtas piemiņai Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar Ārlietu ministriju organizē Otrā pasaules kara upuriem veltītu ekumēnisku aizlūgumu 8.maijā plkst.14 Rīgas Sv.Jāņa baznīcā, kam sekos Karla Dženkinsa mesa "The Armed Man: A Mass For Peace" pūtēju orķestra "Rīga" un Valsts akadēmiskā kora "Latvija" izpildījumā.

Pirms aizlūguma Sv.Jāņa baznīcā, 8.maijā plkst.11 Rīgas Brāļu kapos pie mūžīgās uguns ar klusuma brīdi tiks pieminēti karā kritušie.

Pēc prezidenta iniciatīvas tradicionālajā klusuma brīdī ik gadu piedalās arī kara veterānu organizācijas, kuras pārstāv dažādās frontes pusēs karojušos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!