Foto: Facebook

Mežacūku izķeršanu Rīgā plānots sākt nākamās nedēļas beigās, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Saskaņā ar Rīgas domes Medību koordinācijas komisijas piektdien pieņemto galīgo lēmumu galvaspilsētas teritorijā esošās mežacūkas tiks izķertas  un nogādātas uz pašvaldībai piederošajām mežu platībām vairākus desmitus kilometru ārpus pilsētas, kur tās vismazāk varētu kaitētu lauksaimnieciskajai darbībai.

Lai galvaspilsētu atbrīvotu no mežacūkām, pašvaldība virsmežniecībai lūgs atļauju dzīvnieku izķeršanai un pārvietošanai, kā arī noslēgs līgumu ar Pierīgas mednieku biedrību  par nepieciešamo darbību veikšanu.

Komisijas sēdē arī konstatēts, ka medniekiem ir gan nepieciešamā pieredze lielu dzīvnieku izķeršanā un pārvietošanā, gan nepieciešamais aprīkojums.

Nākamnedēļ plānots nokārtot nepieciešamās formalitātes un tad sākt dzīvnieku izķeršanu.

Plānots, ka noķertās mežacūkas varētu iezīmēt un reģistrēt, lai būtu iespējams pētīt to pārvietošanos.

Mežacūkas plānots izķert ar dzīvķeramajām lamatām, kā pievilinātāju izmantojot kukurūzu, kas šiem dzīvniekiem ir īpašs gardums.

Nākamajā komisijas sēdē, kas sanāks pēc pirmo mežacūku noķeršanas, plānots runāt arī par lapsām, kuras, kā sūdzas iedzīvotāji, dažviet cītīgi medījot kaķus.

Lai varētu izvēlēties labākās vietas dzīvķeramo lamatu izvietošanai, rīdzinieki aicināti sniegt ziņas par visiem gadījumiem, kad ir sastapušies ar mežacūkām, norādot precīzu laiku un vietu. Informācija jāsūta uz e-pastu: mezacukas@riga.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!