Rīgas domes atbildīgās amatpersonas pēdējā sanāksmē par Mežaparka Lielās estrādes gatavību skolēnu dziesmu un deju svētkiem secināja, ka estrāde svētkiem ir sakārtota un neapdraud dziedātājus, bet pēdējo tīrīšanas darbu laikā jaunieši mēģinājumiem varēs izmantot arī Zaļā teātra teritoriju.
Rīgas vicemērs Jānis Birks (TB/LNNK) pēc pēdējās sanāksmes secināja, ka šobrīd izdarīts “viss nepieciešamais, lai sakārtotu estrādi svētkiem un bērni justos droši”, informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļā.

“Situācija estrādē bija dramatiska, ņemot vērā, ka tā atrodas likvidatora pārraudzībā. Jau vairākus gadus pēc kārtas estrādē nav veikti būtiski remontdarbi, kā rezultātā varēja rasties dažādi infekciju draudi. Šobrīd varam pavilkt zināmu svītru. Esam arī uzzinājuši daudz ko jaunu par estrādi, piemēram, tika atrastas kanalizācijas bedres, kas jau sen bijušas pārklātas ar asfaltu un pārpildījušās ar lūžņiem,” norāda Birks.

Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte (TB/LNNK) saka, ka ik reizi, gatavojoties Dziesmu svētkiem, ir veikti tikai virspusēji pielabojumi, kosmētiski darbiņi. Šoreiz Rīgas domes stingrāk prasītie nosacījumi Mežaparka teritorijas un Lielās estrādes sakārtošanai atklājuši “stipri nolaidīgu saimniekošanu līdz šim’.

Sanāksmē domes atbildīgās amatpersonas apliecināja, ka visi remontdarbi ir paveikti, ugunsdrošības un kanalizācijas problēmas atrisinātas. Palikuši ir tikai tīrīšanas darbi. Jauniešu mēģinājumiem var izmantot arī Zaļā teātra teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!