Foto: DELFI
Lai šā gada vasarā Mežaparka Lielajā estrāde varētu uzsākt darbību un tur varētu notikt XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, iestādei šogad nepieciešami 1,7 miljoni eiro, izskanēja ceturtdien Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta komitejas sēdē.

Plānots, ka šo summu veido finansējums papildu aprīkojuma iegādei, kas nav iekļauts rekonstrukcijas projektā – nauda nepieciešama aprīkojumam, gaismas, skaņas un video tehnikai, mēbelēm, bet 290 000 eiro nepieciešami darbinieku atalgojumam.

Paredzēts, ka līdz ar Rīgas Ziemeļu kultūrtelpas izveidi, Mežaparka estrādē būs nepieciešams veidot papildu 14 amata vietas estrādes apsaimniekošanas vajadzībām.

Diskusijas par plānoto finansējumu un iestādes turpmāko darbību turpināsies arī nākamajās nedēļās.

Jau ziņots, ka Mežaparka apsaimniekošanai, Rīgā plāno veidot Rīgas Ziemeļu kultūrtelpu, apvienojot tajā trīs lielākos ziemeļu rajonā esošos kultūras infrastruktūras objektus – VEF kultūras pili, Mežaparka Lielo estrādi un kultūras pili "Ziemeļblāzma".

Katrai no ziemeļu rajonā esošajām kultūrvietām ir sava kultūrvēsturiskā, arhitektoniskā un saturiskā vērtībām un visas trīs ieņem nozīmīgu lomu Rīgas pilsētas tēla veidošanā starptautiskā vidē, norādīts lēmumprojektā. Tāpēc, lai Rīga iegūtu gan ekonomisku, gan stratēģisku pievienoto vērtību, īstenotu daudzveidīgu un pilsētai konceptuāli nozīmīgu un izdevīgu pasākumu kopumu, visefektīvāk kultūrvietas būtu apvienot vienā iestādē.

Tādējādi tiks veidota vienots ekonomiskās darbības, apsaimniekošanas un mākslinieciskais koncepts, kā arī vienoti koordinēta informācijas pieejamība, telpu un teritoriju rezervēšanas sistēma un mārketinga stratēģija visām iestādēm. Šādi tikšot taupīti arī resursi, jo radošie un tehniskie darbinieki būs visām iestādēm kopīgi, bet Mežaparka estrādei plānots izveidot 14,5 amata vietas, kas būtu apsaimniekošanas darbaspēks.

2022. gadam plānotā dotācija ir 447 000 eiro.

Jau vēstīts, ka līdz pat šim brīdim nebija pieņemts lēmums par to, kurš tad apsaimniekos Mežaparka Lielo estrādi, ko pēc rekonstrukcijas pabeigšanas ekspluatācijā varētu nodot šī gada 18. jūnijā.

Tāpat paredzēts, ka Mežaparka estrādē norisināsies arī šogad plānotie XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!