Foto: DELFI Aculiecinieks
Iepirkumā par Mežaparka Lielās estrādes otrās kārtas pirmā posma būvdarbu veikšanu pieteikušies divi pretendenti, informē Rīgas domes Īpašuma departaments.

Šīs nedēļas laikā Iepirkumu komisija izvērtēs iesniegto piedāvājumu atbilstību tehniskā piedāvājuma un kvalifikācijas prasībām, kurās bija noteikts, ka piegādātājam pēdējo piecu gadu laikā jābūt pieredzei kā ģenerāluzņēmējam divos objektos, kur vismaz 30 miljonu eiro apmērā un paredzētajā termiņā veikti jaunas būvniecības vai pārbūves darbi, objekta platībai pārsniedzot 8000 kvadrātmetru.

Vēl pretendentam noteikts, ka pēdējo trīs gadu laikā minimālajam apgrozījumam būvniecībā jābūt vismaz 45 miljoniem eiro un pretendentam jābūt brīvi pieejamiem vismaz trim miljoniem eiro, kas rezervēti darbu izpildes nodrošināšanai bez avansa saņemšanas.

Konkursa uzvarētājs varētu būt zināms nākamnedēļ, bet līgumu paredzēts noslēgt augusta vidū. Projekta realizācijas termiņš ir 21 mēnesis, kas nozīmē, ka būvdarbi pilnībā jāpabeidz līdz 2020. gada jūnijam.

Otrās kārtas pirmais posms paredz izbūvēt estrādi. Tiek lēsts, ka būvdarbi varētu maksāt ap 30 miljoniem eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Savukārt otrās kārtas otrajā posmā par vēl 20 miljoniem eiro taps saimnieciskās un biroja ēkas, kā arī labiekārtos teritoriju. Otro posmu ieplānots pabeigt līdz 2023. gada jūnijam.

Vēstīts, ka šā gada jūnijā notika Mežaparka Lielās estrādes pirmā atjaunošanas posma atklāšana.

Mežaparka Lielo estrādi atjaunot uzsāka pēc tam, kad 2016. gada 11. martā Rīgas dome un Kultūras ministrijas Latvijas Nacionālais kultūras centrs parakstīja līgumu ar Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu birojiem par būvprojekta izstrādi.

Pagājušajā gadā 20. aprīlī parakstīja līgumu par estrādes pirmā atjaunošanas posma darbiem, kas paredzēja jauna skatītāju laukuma izbūvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!