Mežaparkā nākamgad iecerēts organizēt vismaz 50 pasākumus, liecina Rīgas pašvaldības aģentūras "Mežaparks" darbības plāns 2008.gadam.
Atjaunojot un uzturot kultūras un sabiedrisko dzīvi Mežaparka teritorijā, iecerēts rīkot pasākumus bērniem, ģimenēm, sporta sacensības, teritorijas uzkopšanas talkas un citus pasākumus.

2008.gadā plānots izveidot skatu laukumus gar Ķīšezera piekrasti. Darbu ietvaros iecerēts iezīmēt dabā skatu vietas gar Ķīšezera piekrasti, kā arī uzstādīt šūpoles un soliņus pie ainaviskākajām skatu vietām.

Aģentūra nākamgad plāno ierīkot bērnu spēļu pilsētiņu visai ģimenei. Līdz 2008.gada jūlijam plānots noslēgt līgumu par bērnu spēļu laukuma izveidi, kā arī apzaļumot apkārtni un labiekārtot pieguļošo teritoriju.

Mežaparkā nākamgad paredzēta sporta un atpūtas inventāra nomas vietu ierīkošana, kā arī plānots izveidot vasaras kafejnīcas ierīkošanas vietu apsaimniekojamā teritorijā.

Tāpat darba plānā ietilpst apsaimniekojamās teritorijas sakopšana 395 hektāru platībā, kā arī Mežaparka teritorijā esošo parka celiņu seguma atjaunošana. Paredzēts, ka tiks izveidoti jauni un vizuāli pievilcīgi, Mežaparka vizuālo stilu papildinoši soliņi un atkritumu tvertnes.

Nākamgad Mežaparka teritorijā plānots izveidot piecas jaunas elektrības pieslēguma vietas, kā arī piesaistīt finansējumu Mežaparka drošības darba grupas izstrādātajam plānam. Parkā iecerēts arī uzlabot autotransporta satiksmes organizāciju.

2008.gadā paredzēta piestātnes un peldētavas sakopšana, kā arī niedru pļaušanas darbu turpināšana.

Plānots veikt kapitālo remontu kafejnīcas (paviljona) ēkai uz Lielās alejas un saimniecības ēkai Lielās estrādes teritorijā.

Nākamgad iecerēta arī Mežaparka iekšējā transporta tīkla izveidošana, kā rezultātā Mežaparka apmeklētājiem tiks piedāvātas pārvietošanās iespējas ar videi draudzīgu un Mežaparka stilam atbilstošu transportu.

Jau ziņots, ka aģentūra "Mežaparks" sākusi kultūras un atpūtas parka atjaunošanu, lai padarītu to par rīdzinieku un pilsētas viesu iecienītu atpūtas vietu. Patlaban Mežaparkā jau iekārtota peldvieta, izveidotas desmit piknika vietas un velotrases, tiek veikta regulāra teritorijas sakopšana, atjaunoti ziedu apstādījumi, atpūtniekiem pieejamas jaunas mobilās atrakcijas, notiek arī citi uzlabojumi.

Rīgas pašvaldības aģentūra "Mežaparks" dibināta 2006.gada jūlijā. Aģentūras uzdevums ir nodrošināt Mežaparka vienotu apsaimniekošanu, aizsardzību, izmantošanu un attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!