Augstākā tiesa trešdien atjaunoja tiesu izmeklēšanu mežsarga Egīla Barkāna lietā un nolēma prasīt veikt viņam psiholoģisko ekspertīzi, lai noskaidrotu, vai viņš apšaudes brīdī nav bijis psiholoģiskā afekta stāvoklī.
Prokurors tiesā atzina, ka gadījumā, ja afekta stāvoklis būs bijis, Barkānam var mainīt apsūdzības pantu pret tādu, kas paredz tikai piecu gadu cietumsodu.

Lēmumu par ekspertīzes noteikšanu tiesa pieņēma pēc savas iniciatīvas - neviens no procesa dalībniekiem to nepieprasīja, bet arī neiebilda.

Tiesa savu lēmumu nekomentēja. Pēc šī lēmuma process tiek pārtraukts uz nenoteiktu laiku.

Saskaņā ar krimināllikumu ja Barkānam apšaudes brīdī būs bijis afekta stāvoklis, viņam var tikt piemērots pants par slepkavību, kas izdarīta piepeša sipra psihiska uzbudinājuma stāvoklī, kuru izraisījusi vardarbība vai smags goda aizskārums no cietušā puses.

Jau ziņots, ka pirms tiesas izmeklēšanas atjaunošanas tiesu debatēs prokurors Barkānam, kuru Latgales apgabaltiesa attaisnoja par divu policistu nošaušanu, ceturtdien prasīja piespriest 15 gadus brīvības atņemšanas.

Iepriekš pirmās instances tiesā prokurors Barkānam lūdza piemērot 20 gadu cietumsodu. Taču tagad prokurors uzskata, ka jāņem vērā tiesājamā pozitīvie raksturojumi, kā arī tas, ka policisti nav rīkojušies profesionāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!