Foto: LETA

Līdz ar to, ka līdzšinējais Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis savu mandātu noliek uz laiku, kamēr pilda deputāta pienākumus Saeimā, "mīksto" mandātu iegūst Žanete Eglīte (PP), izskanēja trešdien, 16. jūnijā, Rīgas domes sēdē.

Jau vēstīts, ka Mičerevskis savu vietu Saeimā ieguva, jo līdzšinējā Saeimas deputāte Marija Golubeva (AP) kļuva par iekšlietu ministri un savu mandātu nolika uz laiku, kamēr pilda ministres pienākumus.

Golubeva medijiem iepriekš teikusi, ka Mičerevskis netiks aicināts piedalīties frakcijas "Attīstībai/Par" darbā.

Kamēr MIčerevskis pildīs deputāta pienākumus Saeimā, viņa vietu uz laiku ieņems Žanete Eglīte, kas Rīgas domes vēlēšanās 2020. gadā startēja no APP saraksta un bija pirmā domē neiekļuvusī deputāta vietas kandidāte.

Kā vēstīts kustības "Par" mājaslapā, Eglīte ir valdes locekle mārketinga aģentūrā "The Coffee Powerhouse", un mārketinga vadītāja jaunuzņēmumā "Cubies".

Kā ziņots, Mičerevskis iepriekš atteicās no mandāta pēc tam, kad gada sākumā par veselības ministru kļuva Daniels Pavļuts (AP).

Mičerevskis vairs nav nevienas no apvienībā "Attīstībai/Par" ietilpstošo partiju biedriem.

Partijas "Latvijas attīstībai" rindas viņš pameta tad, kad atklāja sabiedrībai tā laika vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) krāpšanos ar Rīgas domes automašīnu stāvvietu caurlaidēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!