Foto: LETA

Aizsardzības ministra Arta Pabrika (AP) padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos būs Rīgas domes partijas "Latvijas attīstībai" frakcijas deputāts Māris Mičerevskis, informēja Aizsardzības ministrijā.

Pabriks trešdien pēc Krišjāņa Kariņa valdības apstiprināšanas teica, ka viņa politiskais un mediju padomnieks būs Gints Knoks, taču tagad ministrijas mājaslapā redzams, ka Knoks ir padomnieks politiskās plānošanas jautājumos, bet Mičerevskis būs padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos.

Jau ziņots, ka Pabrika biroju sākotnēji vadīs līdzšinējā partiju apvienības "Attīstībai/Par!" biroja vadītāja Nelda Otvare. Pabriks trešdien skaidroja, ka viņa iepriekšējā biroja vadītāja vēl nav atsākusi darbu, līdz ar ko Otvare tiks iecelta biroja vadītāja vietas izpildītājas amatā.

Kā savu juridisko padomnieci ministrs izraudzījies Daci Spaliņu, savukārt Pabrika ārštata padomnieks padomnieks militārajos jautājumos ir atvaļinātais ģenerālis un bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube.

Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs turpmāk būs Saeimas deputāts, zemessargs Mārtiņš Staķis (AP).

Kā ziņots, Saeima trešdien ar 61 balsi apstiprināja jauno valdību, kuru vadīs parlamenta vismazākās frakcijas – "Jaunās Vienotības" (JV) – politiķis Krišjānis Kariņš.

Pret Kariņa valdību nobalsoja 39 deputāti. Kariņa valdības apstiprināšanu vienbalsīgi atbalstīja visas koalīcijas frakcijas, izņemot "KPV LV". No "KPV LV" deputātiem valdības apstiprināšanu atbalstīja 11 deputāti, bet pret nobalsoja Iveta Benhena-Bēkena, Aldis Gobzems, Linda Liepiņa, Karina Sprūde un Didzis Šmits. Pret valdības apstiprināšanu balsoja arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Saskaņa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!