Limbažu rajona prokuratūra piektdien uzrādījusi apsūdzību bijušajam Valmieras rajona padomes priekšsēdētājam Jānim Miglavam krimināllietā par cilvēka sabraukšanu un atstāšanu bez palīdzības notikuma vietā. Miglavam tiks piemērota policijas uzraudzība, kas nozīmē, ka nakts laikā viņam jāatrodas savā dzīvesvietā, viņš nedrīkst uzturēties vietās, kur tirgo alkoholu, kā arī viņam regulāri jāreģistrējas policijā.
Apsūdzība Miglavam uzrādīta pēc krimināllikuma 260.panta 3.daļas - par ceļu satiksmes noteikumu vai transporta līdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tā izdarīta dzērumā, kā arī pēc 141.panta 2.daļas - par smagi cietušā apzinātu atstāšanu bez palīdzības.

Par šādu nodarījumu var piespriest brīvības atņemšanu līdz 15 gadiem, atņemot transporta līdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Miglavs piektdien arī pirmoreiz advokāta klātbūtnē nopratināts kā apsūdzētais, stāstīja Sūrums.

Turpmāk tiks veikta nepieciešamā pirmstiesas izmeklēšana un, ja nebūs nepieciešamas papildu ekspertīzes, pēc mēneša lietu varētu nodot tiesai. Visticamāk, tā būšot Valkas tiesa.

Prokuratūra, iepazīstoties ar minētās lietas materiāliem, bija nonākusi pie secinājuma, ka apsūdzību ir pamats izvirzīt.

Limbažu prokuratūrai minētā lieta nodota pirmstiesas izmeklēšanas turpināšanai pēc tam, kad Vidzemes tiesu apgabala prokuratūra atcēla Valkas rajona prokuratūras lēmumu izbeigt šo lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!