Pagājušajā nedēļā 18 gadus vecās Sanitas G. sabraukšanā notiesātais bijušais Valmieras rajona padomes priekšsēdētājs Jānis Miglavs vakar Valmierā atrasts guļam bezsamaņā un ar ātro palīdzību nogādāts Valmieras slimnīcā, no kurienes pārvests uz Strenču psihoneiroloģisko slimnīcu, informēja Valmieras slimnīcas uzņemšanas nodaļā.
Miglavu guļam zemē bezsamaņā bez apaviem ap plkst.10.40 Valmierā netālu no "Komjauniešu" kalniņa atradusi kāda sieviete. Ap plkst.11 viņš ar ātro medicīnisko palīdzību nogādāts Valmieras slimnīcā, kur viņam konstatēts smags alkohola reibums, kā arī diagnosticēts dzēruma delīrijs, ap plkst.14.00 viņš pārvests uz Strenču psihoneiroloģisko slimnīcu, kur viņš no alkoholisma ārstējies arī agrāk.

Kā stāsta Valmieras iedzīvotāji, Miglavs bieži redzams Valmierā smagā alkohola reibumā, pēc neoficiālas informācijas, viņš regulāri alkohola reibumā vadījis arī mopēdu un vēlāk arī automašīnu un pat atkārtoti izraisījis ceļu satiksmes negadījumus, taču, veicot analīzes slimnīcā, alkohola reibums viņam nav konstatēts.

Jau ziņots, ka Valkas rajona tiesa Miglavam piesprieda četrus gadus nosacīta cietumsoda par 18 gadus vecas meitenes sabraukšanu un atstāšanu bez palīdzības; apsūdzībā viņam tika inkriminēta arī atrašanās pie stūres alkohola reibumā, taču tiesa šo apsūdzības pantu pārkvalificēja, uzskatot alkohola reibuma faktu par nepierādītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!