Ekspremjere Laimdota Straujuma (V), vērtējot migrācijas krīzes notikumus, intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" pieļauj, ka migranti ir sava veida hibrīdkara paveids.

Uz jautājumu par to, vai tagad nav jāuztraucas par migrantiem kā hibrīdkara paveidu, kuru plūsmas tiek arvien izraisītas un virzītas, Straujuma "Latvijas Avīzei" atbild: "Man ir tāda sajūta."

"Manuprāt, Eiropas Komisija izdarīja kļūdu, kad sāka dalīt kvotas. Kad atsevišķās valstīs sākās haoss, vajadzēja pastiprināt robežaizsardzību un veidot sadales punktus, noslēgt atgriešanas līgumus, par ko iestājās Baltijas valstis. Nometnēs ārpus Eiropas valdīja noskaņojums: Eiropa mūs gaida, tikai mēs tur vēl nevaram tikt," intervijā skaidro politiķe.

"Norvēģijā no Krievijas ieplūst tūkstošiem bēgļu... Manuprāt, Krievijas pusē izveidota nelegālā cilvēku kontrabandas sistēma, kas ar to nodarbojas. Tā, protams, nav valsts sistēma. Tik milzīgam bēgļu skaitam tajā brīdī Norvēģija nebija gatava," vērtē Straujuma.

Jau vēstīts, ka Straujuma pērn 7. decembrī paziņoja par demisiju. Valsts prezidents 13. janvārī premjera amatam nominēja Zaļo un zemnieku savienības Saeimas deputātu Māri Kučinski.

Laimdota Straujuma dzimusi 1951. gada 24. februārī.

2014. gada janvārī pēc iepriekšējā premjera Valda Dombrovska demisijas apstiprināta par Ministru prezidenti, kļūstot par pirmo sievieti, kas Latvijā ieņem šo amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!