Ierakstu kompānija “Mikrofona Ieraksti” skaidro pārpratumu, kāpēc Uģis Rūķītis nav pieminēts kā “Līvu” dziesmas teksta līdzautors un pauž cerību, ka šis incidents neaizēnos “Mikrofona Ierakstu” piecu gadu jubilejas svinības.
Ierakstu kompānija DELFI portālam skaidro, ka grupas “Līvi” dziesmas “Mana vienīgā ziņģe” oriģinālteksta autors ir Guntars Račs. Dziesmas ieraksta procesā Uģis Rūķītis tekstu papildinājis ar frāzi “Tu mana vienīgā”, uz kuru arī attiecināma viņa autorība.

“Dziesmas pirmizdevums bija grupas “Līvi” albumā “2001”, kura noformējumā “Mikrofona ieraksti” norādīja uz Uģa Rūķīša frāzes izmantojumu. Dziesmas otrais izdevums “Mikrofona Ierakstu” izdotajā albumā “Superizlase” notika 2000.gada nogalē un šoreiz kļūdas dēļ Uģa Rūķīša autorība uz šiem trim vārdiem netika norādīta. Šobrīd šī nenoliedzami nepatīkamā kļūda ir novērsta un nekādi neietekmē Uģa Rūķīša autoratlīdzību par dziesmas iekļaušanu Superizlasē,” skaidro ierakstu kompānijas pārstāvji.

“Mikrofona ieraksti” arī uzsver, ka atlīdzību Rūķītis, kā parasti, var saņemt Latvijas autortiesību aģentūrā AKKA/LAA, kur viņš ir reģistrēts kā viens no dziesmas “Mana vienīgā ziņģe” autoriem un līdz ar to arī uz viņu attiecas “Mikrofona Ieraksti” izņemtās licences maksa.

“Mikrofona Ieraksti” piebilst, ka izveidojusies situācija tiks risināta Latvijas likumdošanā noteiktajā kārtībā un kompānija cer, ka “šis incidents neaizēnos ne mūsu, ne mūsu pārstāvēto mākslinieku un viņu klausītāju prieku, atzīmējot “Mikrofona Ierakstu” piecu gadu jubileju”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!