Lai nosvinētu jahtas "Milda" jau gadu ilgušo ceļojumu apkārt pasaulei, kurā piedalās arī ekspremjers Māris Gailis, 9.jūlijā uz tā saucamā Goldberga jumta notiks jubilejas svinības.
Pasākuma rīkotāji informēja, ka svinībās neformālā gaisotnē aicināti piedalīties ceļojuma dalībnieku draugi, atbalstītāji un citi viesi. Tiešās pieslēgšanās laikā varēs sveikt "Mildas" komandu un novēlēt viņiem labu ceļa vēju un izturību arī turpmākajās gaitās. Komanda stāstīs par piedzīvojumiem un notikumiem ceļa laikā, kā arī pavēstīs par ceļojuma tālākajām gaitām.

Jau ziņots, ka jahta "Milda" enkuru pacēla Rīgā 10.jūlijā - Gaiļa 50.dzimšanas dienā, bet Latviju atstāja 11.jūlijā. Astoņi ceļotāji līdz 2003.gada maijam plāno izbraukt caur 32 valstīm un mērot ap 40 000 jūras jūdžu.

Divmastu šonerim ir 12 gadu, bet pie tā savešanas kārtībā strādāts gadu. Kopējās remonta un pirkšanas izmaksas ir 300 000 ASV dolāru, bet ceļojums izmaksās pusmiljonu, kas nācis no sponsoriem. Pirms brauciena apkārt pasaulei jahta šajā pavasarī sezonu atklāja ar burājumu Rīga - Hanko - Helsinki - Tallina - Rīga. Ekspedīcija, braucot apkārt pasaulei, iecerējusi atkārtot slavenā jūrasbraucēja Fernana Magelāna maršrutu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!