Foto: DELFI Aculiecinieks

Reaģējot uz publiski izskanējušo informāciju par 27. martā Covid-19 ierobežošanai noteikto pasākumu pārkāpšanu, 13. aprīlī Ārlietu ministrija (ĀM) paudusi protestu Krievijas vēstniecības Latvijā pagaidu pilnvarotajam lietvedim Vadimam Vasiļjevam, kurš kopš Krievijas vēstnieka aizbraukšanas pilda diplomātiskās pārstāvniecības vadītāja pienākumus, portāls "Delfi" uzzināja ministrijā.

Jau vēstīts, ka marta beigās kādas privātmājas pagalmā Ķengaragā par spīti Covid-19 ierobežošanai ieviestajiem drošības pasākumiem notikusi saviesīga ballīte, kas piesaistījusi apkārtējo iedzīvotāju uzmanību ar skaļu mūziku, bet tās namatēvs bijis Krievijas militārais atašejs Latvijā Ruslans Ušakovs, liecina aculiecinieku iesūtītie fotoattēli un "Delfi" pārbaudītā informācija.

Pasākumā piedalījušās aptuveni 10 personas, kas nav no vienas mājsaimniecības, apgalvo aculiecinieks. Uz minēto adresi pat izsaukta policija, taču pēc īsas sarunas ar nama saimnieku pie vārtiem likumsargi aizbraukuši bez tālākām darbībām. Par iemeslu tam varētu būt apstāklis, ka pasākuma viesi vakarā prom devušies ar automašīnām ar diplomātiskajiem numuriem. Savukārt aculiecinieka fotogrāfijās rādām nepieklājīgu žestus, kā apliecina "Delfi" aptaujātie avoti, atpazīstams Krievijas militārais atašejs Latvijā Ruslans Ušakovs, domājams, vakara namatēvs.

ĀM portāls "Delfi" uzzināja, ka ministrija ļoti nopietni uztver notikušo un šādu rīcību uzskata par nepieņemamu.

"Vīnes konvencija dod noteiktas privilēģijas, tomēr ikvienam diplomātiskā dienesta pārstāvim ir jāizturas cieņpilni un jāievēro uzņemošās valsts tiesību normas, kā arī atbilstoši jāizturas pret tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem, kuri veic profesionālos pienākumus," norāda ĀM.

Krievijas vēstniecības pagaidu pilnvarotais lietvedis paudis sapratni par Latvijas ĀM nostāju un norādījis, ka šis gadījums nepaliks bez ievērības.

"Delfi" jau rakstīja, ka likumsargiem ir ierobežotas iespējas vērsties pret personām ar diplomātisko imunitāti. Tikmēr parastie pilsoņi par notiekumu pārkāpumu riskē ar sodanaudām.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāve Lāsma Greidāne portālam "Delfi" apstiprināja, ka uz konkrēto adresi Ķengaragā 27. martā saņemti divi izsaukumi par neatļautu pulcēšanos un, iespējams, Covid-19 ierobežojumu neievērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!