Foto: LETA

Lai arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks un viņa partijas biedrs, premjers Valdis Dombrovskis (V) visai skopi izsakās par to, kas īsti rakstīts valdības sēdes slēgtajā daļā izskatītajā dokumentā par militāro draudu analīzi, no viņu teiktā noprotams, ka tiešs militāra apdraudējuma risks tiek vērtēts kā zems.

Pabriks, atsaucoties uz to, ka dokuments ir slepens, pēc valdības sēdes žurnālistiem izpauda vien to, ka savus kolēģus - pārējos ministrus - informējis par to, ka pastiprināta vērība jāpievērš kiberdrošībai, enerģētiskajai neatkarībai un Krievijas maigās varas izplatībai Latvijā.

Viņu bažīgu darot Krievijas prezidenta Vladimira Putina pēdējā laika izteikumi, piemēram, par to, ka ukraiņi un krievi ir viena tauta, kas dzīvo divās dažādās valstīs, un ir jāatjauno bijušās PSRS teritoriālā vienotība.

Pēc Pabrika domām, šādi izteikumi, tāpat kā šajās dienās notiekošās Krievijas un Baltkrievijas kopīgās militārās mācības "Zapad 2013", nav vērtējami nedz kā sakritība, nedz kā Krievijas militāristu cīņa par budžeta finansējuma nesamazināšanu.

Aizsardzības ministrs valdību informējis arī par to, kā mainījusies drošības situācija pasaulē un to, kādi ir apdraudējuma riski saistībā ar eskalāciju Tuvajos Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!