Foto: Shutterstock

Izglītības un zinātnes ministrija prasa tai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt vienu miljonu eiro, lai no šā gada 1.septembra nodrošinātu piemaksas pedagogiem par kvalifikācijas pakāpēm.

Ministrija ir izstrādājusi grozījumus noteikumos, kas regulē pedagogu darba samaksu – tie paredz pedagogiem ar trešo kvalifikācijas pakāpi maksāt fiksētu piemaksu 31,87 eiro apmērā, pedagogiem, kas ieguvuši ceturto kvalifikācijas pakāpi – 79,68 eiro, bet pedagogiem ar piekto kvalifikācijas pakāpi – 99,60 eiro apmērā.

Finanšu ministrijas pārstāve Jolanta Plūme Ministru kabineta komitejā, runājot par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pieprasījumu piešķirt papildu līdzekļus piemaksu nodrošināšanai, norādīja, ka aptuveni 1,3 miljonus eiro, kas nepieciešami šim mērķim, ir jāmeklē pašas IZM budžetā. Proti, saskaņā ar Finanšu ministrijas datiem IZM budžetā patlaban veidojas pārpalikums budžeta programmā, no kuras tiek maksātas dotācijas privātajām mācību iestādēm.

Turklāt Finanšu ministrijas ieskatā ir pāragri prasīt papildu finansējumu, kamēr nav zināms precīzs nepieciešamo līdzekļu apmērs.

Minēto piemaksu maksāšanai līdzekļi būs nepieciešami arī turpmākajos gados – nākamgad šim mērķim būtu nepieciešami jau 2,9 miljoni eiro, bet 2016. un 2017. gadā – 2,8 miljoni eiro.

Šogad Izglītības un zinātnes ministrijai skolotāju algu izmaksas nodrošināšanai pietrūkst aptuveni 2,2 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!