Foto: stock.xchng
Koalīcijas partneri pirmdien tā arī nespēja vienoties par jaunas darba grupas izveidi, kurā būtu jārisina apkures parādu problemātika.

Reformu partija (RP) bija aicinājusi izveidot atbildīgo ministriju un iestāžu ierēdņu darba grupu Pārresoru koordinācijas centra vadībā, tomēr koalīcija pirmdien ilgās sarunās par to vienoties nespēja.

"Diemžēl mēs nevarējām vienoties par darba grupas izveidošanu. Koalīcijas partneriem bija citi varianti, kā risināt šo jautājumu," skaidroja RP frakcijas vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) paskaidroja, ka ar šo jautājumu būtu jānodarbojas Saeimas Mājokļu jautājumu apakškomisijai un tās darbs jāaktivizē. Viņš arī pauda viedokli, ka enerģētikas politika pamatā ir ekonomikas ministra pārziņā, tāpēc ar iniciatīvu par darba grupu būtu jānāk klajā viņam.

“Te gan jāatceras, ka primāri šis jautājums tomēr ir pašvaldību jautājums -, kādus siltuma tarifus noteikuši konkrētie pašvaldību uzņēmumi, cik efektīvi tie strādā un cik efektīva ir pašvaldību sociālās palīdzības sistēma, tostarp mājokļa pabalsti," skaidroja premjers.

Savukārt NA pārstāvis Imants Parādnieks piebilda, ka arī viņa pārstāvētā partija būs gatava deleģēt savu pārstāvi darba grupā, ko veidotu Ekonomikas ministrija vai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Koalīcijas sadarbības padome jau iepriekš neatbalstīja Reformu partijas (RP) ieceri veidot īpašu valdības darba grupu, lai rastu risinājumu un veidu, kā iedzīvotājiem palīdzēt norēķināties par siltumenerģiju.

Apkures rēķini šoziem nepatīkami pārsteiguši daudzus Latvijas iedzīvotājus ne vien Rīgā, bet arī citās pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!