Foto: DELFI
Lai gan šobrīd stacionārās medicīniskās palīdzības sniegšanai novembrī un decembrī paredzētie līdzekļi novirzīti neatliekamajai palīdzībai, veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) sola, ka valdība atradīs finansējumu medicīnai šā gada nogalē un "medicīna Latvijā neapstāsies". Tiesa konkrētu finansēšanas avotu ministre vēl nenosauc.

Intervijā LTV raidījumam "Labrīt, Latvija!" ministre pauda, ka ar Finanšu ministrijas atļauju līdzekļi novirzīti neatliekamās palīdzības sniegšanai, un "novembris un decembris stacionārā palīdzība ir bez finansējuma".

Taču ministre vairākkārt uzsvēra, ka valdība nepieļaus situāciju, ka palīdzība netiks sniegta, un finansējums tiks sameklēts. Rozentāle gan atzina, ka veselības jomas iekšējā budžetā nav iespēju atrast nepieciešamos līdzekļus, taču to varot izdarīt valsts budžeta ietvaros.

Ministre arī norādīja, ka, pretēji iepriekš izskanējušai informācijai par veselības jomas budžeta krasu samazinājumu, nākamgad veselības jomas "bāzes izdevumi" paredzēti 407 miljonu latu apmērā, kas ir apmērām šī gada finansējuma līmenis pēc budžeta samazinājuma. Turklāt valdībā panākta vienošanās – ja turpmāk nāksies vēlreiz samazināt budžeta izdevumus, veselības nozares budžetu nesamazinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!