Foto: LETA
Ministri otrdien apstiprināja valdības rīcības plānu turpmākajiem četriem gadiem.

Rīcības plāns ir cieši sasaistīts ar valsts attīstības mērķiem un konkrētiem sasniedzamiem rādītājiem un nosaka valdības darba kārtību un īstenojamos pasākumus nozaru politikās līdz 2018.gadam, informēja Pārresoru koordinācijas centrā (PKC), kas plānu Ministru prezidentes vadībā izstrādājis kopā ar ministrijām, Valsts kanceleju, sociālajiem un sadarbības partneriem un nevalstiskajām organizācijām.

Valdības darba prioritātes turpmākajam četru gadu periodam ir tautsaimniecības izaugsme, ģimenes un indivīda dzīves kvalitāte un valsts drošība, pie kā paredzēts strādāt, īstenojot kopumā 183 deklarācijas uzdevumus un 572 pasākumus to īstenošanai.

Rīcības plāns paredz īstenot pasākumus tādās jomās kā tautsaimniecība, sociālā un ienākumu nevienlīdzība un veselība, demogrāfija un kultūra, nacionālā identitāte, saliedētība, reemigrācija un informatīvā telpa, tiesu sistēmas reformas, ārpolitika un sabiedrības drošība un aizsardzība. Vienlaikus tiks uzsākta arī Eiropas strukturālo un investīciju fondu programmu ieviešana 2014.–2020. gada plānošanas periodā.

Deklarācija un rīcības plāns ir sasaistīti ar rezultatīvajiem rādītājiem – atbilstoši Latvijas Nacionālā attīstības plāna 2014.–2020.gadam mērķa rādītājiem, kas ļaus novērtēt valdības darba virzību atbilstoši nospraustajam valsts attīstības virzienam un sasniedzamajiem mērķiem. Orientācija uz rezultātu nodrošinās valsts attīstības plānošanas sasaisti ar mērķtiecīgu vidējā termiņa budžeta plānošanu un valsts un pašvaldību pieņemto lēmumu saskaņotību. Tiks noteikti konkrēti virzieni, kuros veikt investīcijas, lai vairotu ekonomisko aktivitāti, nodarbinātību reģionos un veicinātu ikviena iedzīvotāja labklājību, konkurētspēju un drošību atbilstoši sabiedrības gaidām par ekonomiski attīstītu un stabilu valsti.

Rīcības plāna izpildi nodrošinās visas ministrijas, Valsts kanceleja, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, Nacionālā plašsaziņas līdzekļu padome, Sabiedrības integrācijas fonds un PKC. Īstenošanas uzraudzību koordinē PKC, apkopojot un ievietojot institūciju sniegto aktuālo informāciju mājaslapā "www.pkc.gov.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!