Ministri noliedz, ka atbildes Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) par pērn slepenībā pieņemto lēmumu prēmēt pašiem sevi saskaņos ar premjera Aigara Kalvīša juridisko padomnieku Jāni Dzanuškānu.

Laikraksts "Diena" piektdien vēsta, ka ministri esot saņēmuši KNAB vēstuli, taču noliedz plānus saskaņot atbildes ar Dzanuškānu. Līdzīgu atbildi sniedza bijušais iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC), bijušais reģionālās attīstības un pašvaldību ministrs Māris Kučinskis (TP) KNAB vēstuli neesot saņēmis, bet bijušais veselības ministrs Gundars Bērziņš nebija sazvanāms. Ministri noliedz, ka agrāk līdzīgos gadījumos tiesībsargiem sniedzamās atbildes būtu prasīts saskaņot, un viņi to nekad neesot darījuši.

Kalvītis laikrakstam atturējies vērtēt savas palīdzes ministrijām nosūtīto elektroniskā pasta vēstuli, kurā aicināts ministru atbildes KNAB pirms nosūtīšanas saskaņot ar Dzanuškānu. Premjers ceturtdien neatbildēja uz laikraksta jautājumu, vai viņš bijis atbilžu saskaņošanas iniciators, vien norādīja, ka "atbildes uz ministram adresētu vēstuli vai informācijas pieprasījumu saturs ir paša ministra kompetencē".

Savukārt Dzanuškāns jau mainījis viedokli par atbilžu saskaņošanas nepieciešamību. Trešdien "Dienai" premjera padomnieks aicinājumu saskaņot atbildes pamatoja, atgādinot par "atšķirīgajiem" ministru skaidrojumiem, kad pērn oktobrī ziņa par slepeno prēmēšanu negaidot nonāca presē. Ceturtdien aģentūrai LETA Dzanuškāns paudis, ka ministriem nav obligāti jāsaskaņo savas atbildes ar viņu, lai gan viņi varot saņemt padomnieka konsultācijas.

Laikraksts pārliecinājies, ka pērn gada beigās formāli atslepenotais lēmums par valdības prēmēšanu internetā tomēr nav pieejams, bet premjera padomnieks Arno Pjatkins skaidroja, ka tas ir "tehniskas dabas jautājums, kurš jāprecizē pie Valsts kancelejas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!