Foto: LETA

Valdības sēde otrdien norisinās Daugavpilī, kur ministri spriedīs par Latgales reģiona izaugsmi, ražošanas un valsts ceļu tīkla attīstību, augstākās izglītības pārvaldības modernizāciju, kā arī Daugavpils pilsētas attīstības perspektīvām.

Sēde sākās pulksten 11. Portāls "Delfi" piedāvāja tiešraidi ar Ministru kabineta (MK) sēdi.

MK sēde Daugavpils Universitātē būs atklāta interesentiem, tajā piedalīsies gan pašvaldības, gan dažādu valsts iestāžu un nevalstisko organizāciju pārstāvji. Tāpat sēdi apmeklēs arī iedzīvotāji.

Kā liecina valdības darba kārtība, sēdes sākumā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (V) iepazīstinās klātesošos ar informatīvo ziņojumu par Daugavpils pilsētas attīstības perspektīvām, problēmām un izaicinājumiem

Pēc sēdes ministriem plānota virkne citu aktivitāšu un tikšanos ar viņu pārstāvēto jomu iestādēm, uzņēmējiem un sabiedrības grupām.

Iepriekšējā valdības izbraukuma sēde norisinājās pagājušā gada novembrī Liepājā, kad šādi tika turpināta pirms gandrīz 10 gadiem iesāktā iniciatīva par valdības izbraukuma sēžu organizēšanu.

Pirms tam izbraukuma sēde notika 2007. gadā Valmierā, to vadīja tā laika Ministru prezidents Aigars Kalvītis. Tā raisīja lielu iedzīvotāju interesi, tādēļ sēdes norises vietā tika ieviesti pastiprināti drošības pasākumi, liecina ziņu aģentūras LETA arhīvs.

Toreiz uz sēdi ieradās vismaz 200 skatītāju. Interesentu bija tik daudz, ka visiem nepietika vietas skatītāju zālē un dažiem interesentiem bija jāsēž uz kāpnēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!